Publicat: 15 August, 2018 - 09:08

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat marţi că a fost declanşat un control la toate structurile statului, inclusiv la Administraţia Prezidenţială, pentru a se vedea cum îşi respectă acestea angajamentele financiare, iar în urma constatărilor se vor da şi amenzi.

„Noi am declanşat un control pe baza acelor declaraţii făcute public de purtătorul de cuvânt (al Administraţiei Prezidenţiale - n.r.), declaraţii care au arătat o încălcare a Ordonanţei de Urgenţă 88/2013 (...) Am declanşat un control, dar nu doar la Administraţtia Prezidenţială, la toate structurile statului. Ca să vedem modul în care angajamentele se introduc în sistemul nostru informatic, cum se introduc plăţile şi aşa mai departe.

Legat strict de controlul efectuat asupra Administratiei Prezidenţiale, ministrul a mai precizat că deja există un raport preliminar, care va fi încheiat în următoarele zile. „Vor fi, probabil, şi ceva sancţiuni, amenzi”, a precizat oficialul.

Ministrul de Finanţe a ţinut să justifice, din nou, reducerea bugetului Administraţiei Prezidenţiale prin faptul că nu au fost cheltuiţi toţi banii alocaţi în bugetul anterior.

„Dacă nu se cheltuie banii aşa cum am planificat în prima parte a anului, mie în economie imi produce nişte efecte negative”, a declarat Eugen Teodorovici.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: