Publicat: 16 Mai, 2019 - 10:42
Share

Ministrul Eugen TEODOROVICI prezidează vineri o nouă reuniune a Consiliului UE pentru Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN)

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, se va afla timp de două zile la Bruxelles, unde va avea o agendă încărcată. 

Astăzi, 16 mai a.c., ministrul Teodorovici participă la Reuniunea Eurogroup inclusiv, iar seara va găzdui o cină de lucru cu tema „Mobilitatea forței de muncă şi impactul asupra creşterii economice". Miniştrii vor face un schimb se opinii legate de problemele cu care se confruntă țările „exportatoare" de forță de muncă. 
  
Vineri, 17 mai a.c., ministrul român al finanțelor publice, va prezida reuniunea Consiliului UE pentru Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN). Pe agenda reuniunii figurează subiecte precum Directiva privind structurile accizelor la alcool și băuturi alcoolice, Directiva privind regimul general al accizelor, impozitarea serviciilor digitale, revizuirea listei UE referitoare la jurisdicțiile necooperante, Semestrul European. 

Ministrul român va participa tot vineri și la un dejun de lucru alături de miniștrii finanțelor din UE, temele în discuție fiind arhitectura Uniunii Economice și Monetare din perspectiva noului Program pentru Sprijinirea Reformelor și efectele mobilității forței de muncă în interiorul UE. Nu în ultimul rând, ministrul Teodorovici va participa vineri la lucrările Dialogului Economic și Financiar dintre UE și Balcanii de Vest și Turcia. 

Tag-uri Nume: