26 iunie 2022

Terapia cu anticorpi monoclonali, administrată la primul pacient, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Terapia cu anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2 a fost administrată în premieră, marţi, 19 octombrie 2021, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Primul pacient care a beneficiat de acest tratament are 22 de ani şi întruneşte criteriile prevăzute de către specialiştii comisiei de Boli Infecţioase a Ministerului Sănătăţii pentru a beneficia de aceste antivirale. Medicaţia ajută pacienţii infectaţi la debutul bolii să nu mai dezvolte forme severe.
Bărbatul a fost transferat, marţi, de la Spitalul Orăşenesc Câmpeni, la secţia de Boli Infecţioase a SJU Alba Iulia. Echipa medicală care se ocupă de cazul său a decis, potrivit anamnezei şi investigaţiilor, că este oportună administrarea de anticorpi monoclonali. Pacientul a necesitat şi efectuat, în trecut, transplant medular (transplant de măduvă osoasă), are o formă uşoară spre medie de COVID-19, dar cu mare potenţial de agravare în lipsa acestui tratament. Acesta se află în primele zile de la contactarea infecţiei cu SARS-CoV-2.
La acest caz, SJU Alba Iulia a colaborat foarte bine cu toate instituţiile medicale implicate. Terapia a fost administrată la scurt timp de la primirea fiolelor de anticorpi monoclonali.