Publicat: 30 Septembrie, 2020 - 18:15
Share

Câştigătorul Sectorului 5 şi fost primar al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone a venit la Curtea de Apel Bucureşti pentru a participa la dezbaterile în dosarul "Colectiv". Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare în acest caz.

Curtea de Apel București judecă astăzi un nou termen în dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone a apărut în fața celor două judecătoare care vor pronunța sentința finală. La Tribunalul București, el a primit 8 ani și jumătate de închisoare cu executare, dar a făcut recurs.

La primul termen din 18 septembrie, Popescu Piedone a invocat faptul că fiica sa este infectată cu coronavirus pentru a lipsi din sala de judecată. Ulterior, el a anunța că a ieșit negativ la testul COVID-19.

La cinci ani de la tragedia din clubul bucureștean Colectiv, unde în urma unui incendiu au murit 65 de tineri, justiția din România nu a reușit să pronunțe o sentință finală.

Între timp, Cristian Popescu Piedone a candidat din nou la un post de primar și a câștigat duminică un mandat la Sectorul 5. În momentul incendiului, el era primar la Sectorulul 4 și a fost cel care semnat documentele pentru funcționarea clubului.

Prima decizie a venit abia în decembrie 2019 când Tribunalul București l-a condamnat pe Popescu Piedone la 8 ani și jumătate de închisoare. Patronii clubului bucureștean au primit fiecare câte 11 ani și 8 luni de închisoare. În total 13 inculpați au fost condamnați la pedepse ce însumează în total 115 ani.

Tag-uri Nume: