18 octombrie 2021

Termoenergetica caută tineri care doresc să înveţe meseria de sudor sau de instalator

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti S.A. anunţă, marţi, că absolvenţii claselor a VIII-a care vor să înveţe meseria de sudor sau de instalator se pot înscrie până la data de 8 iulie 2021, în clasa de învăţământ profesional dual.

Clasa este organizată de către Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti S.A. în parteneriat cu Primăria Sector 3 şi Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”.

„În contextul dezechilibrului forţei calificate de muncă existent pe piaţa din România, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) a ales să se implice activ şi să ofere şansa tinerilor de a avea un viitor sigur. Clasa formată în parteneriat cu Primăria Sector 3 şi Colegiul Tehnic Anghel Saligny va avea 28 de locuri dedicate celor care vor să înveţe meseria de sudor sau de instalator instalaţii încălzire centrală. Pe lângă şansa de a avea un loc de muncă imediat după finalizarea studiilor, CMTEB oferă elevilor o serie de beneficii pe toată durată studiilor, conform legii. Toate beneficiile financiare sunt susţinute de către CMTEB, fiind complementare stimulentelor oferite de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării.” a declarat Claudiu Creţu – Director General CMTEB

Se pot înscrie absolvenţii claselor a VIII-a, cu situaţia şcolară încheiată (fără corigenţe), indiferent de localitatea de reşedinţă. Înscrierea nu este condiţionată de promovarea examenelor din cadrul Evaluării Naţionale. Absolvenţii învăţământului obligatoriu care întrerup studiile pot fi cuprinşi, până la împlinirea vârstei de 26 de ani, într-un program de învăţământ dual, în vederea dobândirii unei calificări profesionale.

Pentru anul şcolar 2021-2022 se organizează două sesiuni de admitere în învăţământul profesional dual. Pentru prima etapă fişele de înscriere se vor depune la secretariatul Colegiului Tehnic Anghel Saligny din Bld. Nicolae Grigorescu 12, Sector 3, Bucureşti până pe 8 iulie 2021, iar pentru a doua etapă, în perioada 26-30 iulie 2021.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti S.A. – CMTEB – este o companie specializată în producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice, fiind totodată administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România.

Sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este alcătuit dintr-un ansamblu tehnologic şi funcţional unitar şi poate fi definit că ansamblul instalaţiilor tehnologice, echipamentelor şi construcţiilor, situate într-o zonă precis delimitată, legate printr-un proces tehnologic şi funcţional comun, destinate producerii, transportului şi distribuţiei energiei termice prin reţele termice pentru cel puţin 2 utilizatori.

Serviciul public de alimentare centralizată cu energie termică al Municipiului Bucureşti face parte din sferă serviciilor comunitare de utilităţi publice şi cuprinde activităţile privind producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice.