Publicat: 23 Iunie, 2016 - 20:36
Share

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România a lansat cea de-a patra ediție a campaniei „Un viitor fără pată”, printr-un program gratuit de screening pentru cancerul de piele: Săptămâna Testării pentru Cancer de Piele.

În cadrul activării, care are loc în Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul Șincai), bucureștenii își pot testa gratuit alunițele, în fiecare zi, în perioada 21-27 iunie, între orele 10:00-19:00. Testările au loc într-o Unitate Mobilă de Dermatoscopie, o mini-clinică de dermatologie dotată cu un dermatoscop de ultimă generație, care va rămâne în parc pe toată durata săptămânii de testare.

  • Incidența melanomului este în creștere, în ultimii ani, din cauza expunerii repetate la soare, fără protecție solară, a schimbărilor climatice și obiceiului bronzării artificiale, la solar;
  • Dintre cancerele de piele, melanomul este cel mai agresiv: 75% dintre persoanele diagnosticate cu melanom metastatic (în stadiu avansat) își pierd viața în primul an de la diagnostic.