26 iunie 2022

Testarea rapidă Covid se poate face şi în cabinetele medicilor de familie!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Apelează responsabil la Unitatea de Primiri Urgenţe!

Testarea rapidă Covid se poate face şi în cabinetele medicilor de familie!

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi conducerea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul acestuia fac apel către cetăţenii judeţului Sibiu să apeleze responsabil la serviciile de urgenţă, pentru a evita supra aglomerarea şi creştea timpilor de aşteptare, în contextul înmulţirii numărului de suspiciuni de infectare cu Covid-19.

Prin urmare rugăm persoanele asimptomatice sau cu simptome uşoare ale infecţiei cu SARS-CoV2 precum şi contactele directe ale unor persoane confirmate, să se adreseze medicilor de familie în vederea testării pentru depistarea infecţiei cu Covid-19.

În acest fel vor fi evitate aglomerările, se vor limita riscurile de transmitere a infecţiei precum şi creşterea timpilor de aşteptare iar activitatea personalului se va desfăşura corespunzător, în vederea gestionării urgenţelor medicale!

„Unitatea de Primiri Urgenţe este o zonă vitală, unde sunt preluate traumele majore, cazurile extrem de grave de natură cardiologică, neurologică, cazurile chirurgicale s.a.m.d. Activitatea”verde” este permanent una intensă iar câteva minute pot face diferenţa între viaţă şi moarte. Din păcate, creşterea solicitărilor pentru testarea Covid-19 din valul pandemic actual duce la aglomerarea serviciului, deşi foarte mulţi dintre cei care se adresează pentru testare nu prezintă caracteristicile unui urgenţe majore. Către toţi pacienţii care nu au o situaţie medicală cu adevărat urgentă, care să le pună viaţa în pericol, adresez rugămintea să apeleze la medicii de familie pentru testare şi la centrele de evaluare Covid-19 pentru gestionarea ulterioară a cazului.

Astfel, în UPU vom putea prelua cu prioritate cazurile cu adevărat grave, atât din zona „verd” cât şi din cea „roşie”, salvând cât mai multe vieţi. Vă mulţumesc!”, transmite medicul şef al UPU Sibiu, Dr. Constantin Roşca.

Dr. Daniel Chelcea
Manager

Decebal Todăriţă
Purtător de cuvânt