Publicat: 4 Aprilie, 2020 - 16:40
Share
Certificatul de imunitate - un instrument necesar

Dincolo de depistarea infecțiilor active, controlarea pandemiei va necesita teste care pot detecta pe oricine a fost vreodată expus la SARS-CoV-2, chiar dacă au trecut de o infecție fără a avea simptome.

Acest tip de testare caută anticorpii produși în sânge ca răspuns la virus. Este nevoie doar de o înțepătură în deget pentru a lua probele necesare depistării a două tipuri de anticorpi, potrivit Science Media Centre. Primul, imunoglobulina IgM poate indica că virusul este încă prezent. Al doilea tip de anticorp este imunoglobulina IgG care rezistă pe termen lung și poate oferi imunitate de la câteva luni până la câțiva ani.

Însă această metodă nu este la fel de sigură precum testarea moleculară. Testele pot afișa incorect un rezultat negativ la o persoană care are virusul, deoarece anticorpii sunt produși la câteva zile de la infectare. De asemenea, pot apărea rezultate fals pozitive la oamenii care au dezvoltat anticorpi la alt tip de coronavirus.

Informațiile despre cine a fost infectat sunt importante din trei motive, potrivit profesorului Kroll.

În primul rând, personalul medical care a fost expus și care probabil s-a imunizat poate merge înapoi la muncă mai puțin stresat. Angajatul din sănătate va putea avea grijă de cei care sunt grav bolnavi. De asemenea, se reduce și numărul celor care trebuie să folosească echipamentul de protecție, astfel fiind mai multe resurse materiale disponibile.

Iar un alt motiv important este că angajații din servicii esențiale pentru funcționarea statului se pot întoarce la muncă.