21 mai 2022

Testul PCR nu este adecvat pentru a detecta o infecție, spune o instanță austriacă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La sfârșitul lunii ianuarie, poliția austriacă a interzis partidului FPÖ să organizeze ședințe politice, formațiunea politică a făcut ulterior apel la Curtea Administrativă din Viena. În sentința lor de la finele lui martie, judecătorii sunt de acord cu partidul și critică politica de sănătate a guvernului federal.

Poliția nu va mai putea interzice ședințele în care guvernul este criticat sub pretextul pandemiei. Instanța a concluzionat că Departamentul de Sănătate din Viena, pe ale cărui informații și decizii s-a bazat interdicția întâlnirii, „nu a prezentat nicio declarație valabilă și bazată pe dovezi sau concluzii despre epidemie”.

Hotărârea se bazează pe propriile definiții ale Ministerului Sănătății din Austria despre ceea ce este un „caz Covid-19”

Decizia concluzionează că definițiile pentru contabilizarea unei infecții cu coronavirus nu sunt conforme cu liniile directoare ale Organizației Mondiale a Sănătății. Niciunul dintre aceste trei cazuri nu îndeplinește cerințele pentru a fi declarat bolnav sau infectat stabilite de OMS, care refuză să se bazeze exclusiv pe testul PCR.

„Testele antigenice, care sunt deosebit de predispuse la erori la persoanele fără simptome, sunt, prin urmare, total inadecvate, iar testele PCR necesită confirmare prin examinare medicală. „Nimic din toate acestea nu este garantat în Austria”, spune hotărârea.

Curtea critică și politica de sănătate a guvernului austriac, pe baza testului PCR. Judecătorii asigură că, până acum, măsurile aprobate împotriva coronavirusului nu și-au dovedit eficacitatea.

Criticii „politicii de sănătate” implementate de guvernul federal sunt tot mai mulți în Austria și, la fel și deciziile care, în diverse instanțe, le dau acestora dreptate. La fel că și în România, și în Austria se înmulțesc manifestațiile de protest și vocile împotriva închiderii.

Redactor Ciprian Pop