7 decembrie 2021

The Entrepreneurship Academy suplimentează anul acesta bursele pe care le pot accesa elevii de liceu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

The Entrepreneurship Academy, singura facultate antreprenorială din România, suplimentează anul acesta bursele pe care le pot accesa elevii de liceu care vor să învețe despre afaceri. Facultatea funcționează pe baza unui parteneriat cu Team Academy Netherlands, după un model educațional existent de peste 20 de ani în Finlanda și implementat cu succes în peste 18 țări și are la bază un model academic care încurajează studenții să crească propriile afaceri sub îndrumarea mentorilor, a oamenilor de afaceri și a antreprenorilor implicați.

Elevii pasionați de antreprenoriat au 3 modalități principale de finanțare: burse, credite de studiu și sponsorizări, pe care le pot atrage individual, cu ajutorul EA.

Pentru anul universitar 2021 – 2022, valoarea totală a acestor burse se ridică la 500.000 euro și reprezintă un real sprijin pentru viitorii studenți care învață, din prima zi de școală, cum să își construiască și să își dezvolte un business. Bursele de Performanță pot fi accesate de olimpici cu rezultate academice de top la nivel național sau internațional sau de sportivi premianți, de liceeni cu inițiative antreprenoriale și de tineri care conduc proiecte în organizații non-guvernamentale. Bursele de Solidaritate se adresează acelor tineri ambițioși care vor să facă performanță dar care provin din familii cu o situație financiară precară. Bursele de Diversitate se adresează tinerilor din județele Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița, Gorj, Mehedinți, Hunedoara, Caraș-Severin, Bihor, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita și Covasna, și pot fi accesate de aplicanții cu cele mai bune rezultate în procesul de admitere EA, din județul lor.

„Când am fondat facultatea în România, ne-am dorit să aducem împreună tineri care să învețe într-un sistem inovativ, unde cursurile conectează teoria cu practica, unde profesorii sunt practicieni – români și internaționali – și unde procesul de învățare este unul continuu, fie că vorbim de proiecte de echipă sau călătorii de învățare prin toată lumea. Și tocmai pentru că vrem să avem alături de noi acei tineri care vor mai mult decât să bifeze prezențe la cursuri, am dezvoltat aceste instrumente de finanțare care să-i ajute pe cei care au nevoie de sprijin la început de drum. Experiența ne-a arătat că după primul an de facultate, studenții noștri sunt foarte creativi în a găsi resure de finanțate pentru studii sau pentru afacerile pe care le dezvoltă”, explică Alex Ghiță, Președinte EA – The Entrepreneurship Academy.

Până în prezent, în anul 2021, EA – The Entrepreneurship Academy a oferit 3 Burse de Solidaritate, 2 Burse de Performanță pentru voluntari (din 10 disponibile) și 6 finanțări prin sponsorizări individuale.
„Pentru mine a fost foarte important să obțin această bursă pentru că, nefiind din București, nu aș fi avut posibilitatea să mă descurc altfel. Nu am o situație financiară grozavă și știam că viața de student implică destul de multe costuri, pe lângă cele de la facultate. Cu ajutorul bursei, voi putea să-mi plătesc o parte din cheltuieli și să nu am stresul banilor. Așa, mă voi putea concentra pe școală și voi avea un randament mult mai bun la învățat, pentru că nu voi fi nevoit să-mi iau un job part-time pentru a avea un venit suplimentar”, ne povestește unul dintre studenții EA – Entrepreneurship Academy.

Mai multe detalii se găsesc pe site-ul facultății (www.entrepreneurship-academy.ro) iar înscrierile se pot face online, în formularul de admitere.