19 ianuarie 2022

„The HOPE Project 2021”, un spectacol de Bogdan Sărătean

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„The HOPE Project 2021”, o producţie captivantă şi surprinzătoare, este premiera la care Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) invită publicul la începutul lunii octombrie. „The HOPE Project 2021”, un spectacol de Bogdan Sărătean, îi are în distribuţie pe Cristian Stanca, Codruţa Vasiu, Veronica Arizancu, Ioana Blaga Frunzescu, Cătălin Neghină, Eduard Pătraşcu, Vlad Robaş, Cristina Stoleriu, asistentul proiectului este Denisa Bar, iar coordonator proiect, Luminiţa Bîrsan.

În 1 octombrie 2021, la ora 19:00, va avea loc avanpremiera, iar în 2 octombrie 2021, premiera, în Sala Mare a TNRS.

„Iată că, în anul 2021, opt actori vin pe scenă şi ne vorbesc despre speranţă, despre resorturile ei şi formele ei în aceste vremuri stranii. Trecerea către personaje, către dramaturgia universală se face uneori fin, alteori smucit. Un exerciţiu oarecum pirandellian de chestionare a eu-lui. La un moment dat, joaca devine serioasă, iar spaţiul scenic e năpădit de absenţa prezentă a celor care nu mai sunt. Dar între timp râdem ca la teatru, vorbim de personaje din desene animate, luăm în derâdere clişee teatrale, căzând uneori chiar noi în capcana lor. Nu aş deconspira mai mult, e un spectacol care se trăieşte pur şi simplu, care pentru mine a fost şi un exerciţiu dramaturgic de mult aşteptat. The Hope Project 2021”, spune regizorul Bogdan Sărătean.

O scenă de teatru goală. Niciun decor. Nicio regie. Doar zece actori în căutarea unei idei pentru un spectacol. Cine dă startul? Care să fie miza viitoarei producţii? Cum poţi transforma propria biografie într-un material scenic? The HOPE Project ne propune o plonjare în laboratorul de creaţie al actorului care, în munca sa cu sine însuşi, îşi poate transforma propria poveste într-un adevărat spectacol.

Accesul publicului la spectacole

Biletele pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu, nr. 17, sau online la: https://www.tnrs.ro/program.