Publicat: 11 Iulie, 2016 - 18:24

Singura candidată rămasă în cursă pentru succesiunea premierului britanic David Cameron, Theresa May, a asigurat luni că, sub conducerea sa, ţara sa va rămâne pe deplin angajată faţă de ieşirea din Uniunea Europeană, în ciuda poziţiei sale anti-Brexit din campania pentru referendumul din 23 iunie, relatează Reuters.

'Nu va exista nicio încercare de a rămâne în interiorul UE (...) nicio tentativă de a reveni pe uşa din spate', a declarat May în faţa susţinătorilor şi a jurnaliştilor prezenţi la lansarea campaniei sale pentru preluarea conducerii Partidului Conservator.

'Brexit înseamnă Brexit' şi 'vom face din el un succes', a dat ea asigurări.

'În săptămânile următoare voi stabili cum să trecem economia prin această perioadă de incertitudine (...), să creăm locuri de muncă mai bine plătite, să negociem cele mai bune condiţii pentru plecarea Marii Britanii din UE şi să ne construim un rol nou în lume', a adăugat Theresa May.

Întrebată despre cum intenţionează să negocieze accesul Marii Britanii la piaţa comună, Theresa May a afirmat că ţara are nevoie de 'cel mai bun contract comercial, pentru bunuri şi servicii'. 'Este clar, de asemenea, că votul pentru Brexit a fost un mesaj ce cheamă la un control al liberei circulaţii a persoanelor. Situaţia nu poate continua ca astăzi', a explicat ea.