25 ianuarie 2022

ThinkUp Academy îşi deschide uşile pentru noi elevi!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Acum doi ani, 30 de elevi ambiţioşi au început un proiect unic şi inovator cu scopul de a aduce comunitatea globală de tineri împreună în Cluj-Napoca. Aşa a luat naştere International Youth Summit of Transylvania (IYST), prima conferinţă internaţională de leadership, dezbatere şi bunăstare organizată în întregime de elevi, unde delegaţiile din
întreaga lume vin împreună pentru a discuta provocări de relevanţă globală. Proiectul a reunit 10 dintre cele mai bune licee din lume şi a primit numeroase premii, fiind organizat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

După ce conferinţa a fost remarcată, elevii au început să ne abordeze cu întrebări, spunându-ne cât de mult şi-ar dori să implementeze sau să facă parte din organizarea unor proiecte care să ajute comunitatea. Am încercat să le oferim sfaturi şi susţinere, însă existau îngrijorări că procesul va ocupa mult timp şi că vor exista multe obstacole. În acel moment am luat decizia de a crea ThinkUp Academy | Open School, a school without borders. O Academie fondată şi condusă de elevi pentru elevi, care oferă ore şi programe gratuite de suport, mentorat şi îndrumare, pentru a crea şi implementa proiecte proprii, accentuând implicarea elevilor în educaţia lor personală.

Un concept nou, Prima Şcoală Deschisă, o şcoală fără hotare, îşi desfăşoară activitatea preponderent în mediul online, iar conducerea este formată din tineri cu experienţă şi viziune, care sunt mentori în academie. Academia este dedicată elevilor din România din ciclul preuniversitar. Misiunea ei este să cultive şi să stimuleze interesul faţă de dezvoltarea abilităţilor personale şi faţă de organizarea unor iniţiative de actualitate cu un impact puternic.

Punem elevul în centrul procesului educaţional, pentru a se transforma într-un membru al societăţii competent, empatic şi activ la structurarea comunităţii. În cele două semestre de activitate am reuşit să mentorăm cu succes peste 150 de elevi.

Pentru elevii care nu ştiu pe ce plan profesional să se axeze, pentru cei care îşi doresc să ajute la realizarea unor proiecte ce pot aduce o adevărată schimbare sau au chiar ei o idee de proiect şi nu ştiu de unde sa înceapă, ThinkUp Academy îşi deschide din nou uşile gratuit!

Tinerii care îşi doresc să se implice şi să dezvolte proiecte sociale, antreprenoriale sau educaţionale, pot primi sprijin prin programul de Mentorat, unde vor fi ghidaţi de cei 50 de mentori ai noştri care se asigură că proiectul trece prin toate etapele esenţiale dezvoltării şi implementării acestuia. Pe parcursul celor 3 luni din semestru, elevii noştri vor participa la
întâlniri săptămânale prin care vor fi îndrumaţi către o implementare cât mai eficientă pentru planul lor.

Mai mult de atât, cele mai bune proiecte vor avea şansa de a obţine sponsorizări într-o gală a proiectelor la sfârşitul semestrului, în care proiectele cu potenţial mare de creştere vor fi câştigătoarele galei.

În plus, elevii care au nevoie de ajutor în privinţa planurilor pentru viitor pot beneficia de programul de Orientare în Carieră. Aceştia vor căpăta o înţelegere mai profundă a abilităţilor şi pasiunilor lor sau pot dezvolta chiar în academie skill-uri utile de care pot deveni pasionaţi. Mentorii îi vor ghida în permanenţă, pentru a îi ajuta să aleagă atât o
profesie, cât şi o facultate care să li se potrivească. Îndrumarea mentorilor este esenţială şi pentru ca elevii să îşi dezvolte un mindset de lider şi să menţină motivaţia şi dorinţa de a reuşi constantă.

Înscrierile sunt deschise şi acum, până pe 5 septembrie, prin formularul din site-ul nostru (https://think-up.academy/ro/sign-up/).

Programul este GRATUIT şi este o oportunitate unică pentru ca elevii să îşi îndeplinească un vis sau un obiectiv pe care nu au ştiut cum să îl înceapă.

Atenţie! Locurile sunt limitate. Inscrie-te acum, e timpul să faci o decizie şi să îţi îndeplineşti obiectivele!

„ThinkUp Academy mi-a oferit oportunitatea de a finaliza un proiect prin care am dezvoltat afacerea părinţilor mei. Mentorii m-au sprijinit pe tot parcursul procesului. Mă bucur că am avut şansa de a fi parte din acest proiect şi recomand oricui cu căldură ThinkUp Academy!”-Mihai Gîtea, elev al programului de Mentorat

„ThinkUp Academy mi-a oferit ocazia să mă cunosc dintr-o perspectivă nouă. Mi-am valorificat pasiunile sub îndrumarea unor oameni extraordinar de implicaţi. Am evoluat şi mi-am dus proiectul la capăt având parte la orice pas de îndrumare, susţinere, sfaturi, ajutor şi înţelegere. Am început proiectul cu reticenţă, nesiguranţă, temeri şi am ajuns să le pierd pe parcurs, să câştig încredere în propriile puteri cu fiecare sarcină îndeplinită şi fiecare lucru
învăţat.”-Ana Gune, elev al programului de Mentorat

„Think-Up m-a ajutat să îmi canalizez ideile în realitate, m-a învăţat cât de mult contează un sfat obiectiv şi cât de important este acesta. Datorită Think Up am reuşit să ajung de la primul nivel la ultimul în ceea ce ţine de domeniul ales. Când început nu ştiam de ce am nevoie şi cum să ajung să îmi fac alegerile pentru viitor, iar acum sunt mai sigură ca
oricând.”-Alessia Penciu, elev al programului de Orientare în carieră
Modelăm lumea de mâine investind în tinerii de azi!