7 decembrie 2021

Tiberiu Iacob – Ridzi: Cer public DEMISIA Prefectului Judeţului Hunedoara şi a directorului DSP Hunedoara!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vă cer public demisia, domnule Prefect Călin-Petru Marian şi domnule director al DSP Hunedoara Sebastian Mezei, pentru că aţi discriminat locuitorii municipiului Petroşani, prin deciziile mult mai restrictive pe care le-aţi dispus, în comparaţie cu oraşele carantinate din alte judeţe, dar şi pentru că aţi decis carantinarea municipiului Petroşani la o incidenţă la care niciun alt oraş nu a fost carantinat!

Iată doar câteva dintre întrebările la care noi, cetăţenii municipiului Petroşani, aşteptăm răspuns:

1. De ce s-a luat decizia carantinării municipiului Petroşani la o incidenţă de 6 cazuri la 1000 de locuitori, în timp ce alte oraşe au fost carantinate la o incidenţă mult mai mare (de exemplu Timişoara – la incidenţa de 7,5 la 1000 de locuitori, Sibiul – la incidenţa de aproape 12/1000 de locuitori) sau nu au fost carantinate deloc (de exemplu Cluj-Napoca, la incidenţa de peste 9 la mie)?

2. Câte acţiuni de conştientizare a populaţiei, verificare a purtării măştii de protecţie şi respectării distanţării sociale aţi organizat în municipiul Petroşani şi în celelalte localităţi din Valea Jiului în ultimele săptămâni pentru a preveni răspândirea acestui virus?

3. Câte controale a efectuat DSP Hunedoara în supermarketuri în ultima perioadă, pentru a vedea dacă sunt respectate normele de distanţare şi cele de igienă?

4. Câte teste pentru depistarea virusului SARS – CoV -2 au fost efectuate în Petroşani, raportat la numărul populaţiei, şi, prin comparaţie, câte teste au fost efectuate în celelalte oraşe din judeţ care nu au fost carantinate?

5. De ce nu s-a suplimentat şi la Petroşani numărul de doze de vaccin Pfizer si Moderna, în condiţiile în care sunt sute de oameni pe listele de aşteptare?

6. De ce nu le este permis copiilor din ciclul primar să frecventeze cursurile? La sănătatea psihică a acestor copii nu vă gândiţi? Cum poate învăţa să scrie online un elev de clasa I?

7. De ce măsurile luate la Petroşani sunt mult mai restrictive decât în alte localităţi carantinate din alte judeţe?

8. De ce la Petroşani aţi decis închiderea saloanelor de coafură, frizerie, cosmetică,etc, deşi la Timişoara, de exemplu, la o incidenţă mult mai mare, nu a fost luată o astfel de măsură?

9. De ce persoanele care au fost vaccinate cu ambele doze au aceleaşi restricţii ca şi cei nevaccinati, deşi pot face dovada imunizării? Cum încurajaţi vaccinarea populaţiei?

10. De ce în momentul în care aţi avut în intenţie să carantinaţi municipiul Petroşani, domnule director al DSP Hunedoara, nu aţi luat legătura cu autoritatea locală, aşa cum se procedează în alte oraşe din ţară?

Ca administraţie publică locală, am făcut tot ceea ce a depins de noi pentru limitarea răspândirii virusului SARS – CoV – 2 în comunitate, dar, dacă eforturile noastre nu sunt dublate de măsuri ale instituţiilor abilitate de la nivel judeţean, rezultate nu pot fi cele aşteptate.

NU MAI DISCRIMINAŢI PETROŞANIUL!

Tiberiu Iacob – Ridzi, Primarul municipiului Petroşani