25 ianuarie 2022

Ţigarete de contrabandă de peste 62.000 de lei, descoperite la frontiera de est

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit şi confiscat, în urma unei acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, 4.460 de pachete cu ţigarete de contrabandă în valoare de peste 62.000 de lei.

În data de 21 martie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani şi cei din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, acţionând în vederea valorificării unor informaţii, au organizat o acţiune comună pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de competenţă.

În jurul orelor 23.25, au fost observate, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, mai multe persoane care se deplasau dinspre zona cu locuinţe a localităţii Teioasa către câmpul din marginea localităţii, transportând în spate colete voluminoase.

La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, persoanele au abandonat coletele şi s-au îndreptat către interiorul localităţii. La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 89.200 de ţigarete (4.460 de pachete), în valoare de 62.440 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

În urma extinderii verificărilor, a fost identificat R.A., cetăţean român în vârstă de 18 ani, suspect a fi implicat în activitatea de contrabandă. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Botoşani, Comisar de poliţie RĂCNEA MINODORA