Publicat: 23 Ianuarie, 2015 - 10:54

Polițiștii din Bistrița-Năsăud au depistat, în trafic, doi bărbați care transportau aproximativ 210.000 de țigarete, fără documente legale, provenite din Republica Ucraina. Cei în cauză au fost reținuți pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.

La data de 22 ianuarie a.c., polițiștii de la Poliția Orașului Beclean, cu sprijinul celor de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița Năsăud, au oprit în trafic, pe raza localității Becleanuț, un autoturism în care se aflau doi bărbați, în vârstă de 59, respectiv de 60 de ani, ambii din comuna Bistra, județul Maramureș, bănuiți de contrabandă cu țigarete.

În urma controlului, polițiștii au descoperit în portbagajul și în habitaclul autoturismului 210.000 de țigarete, de mai multe mărci, provenite din Republica Ucraina, fără documente legale.

Țigaretele, cu o valoarea de piață estimată la aproximativ 100.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, urmând a fi prezentați magistraților, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

CENTRUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE