Publicat: 22 Ianuarie, 2014 - 14:42
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea împreună cu lucrătorii vamali au descoperit peste 19.000 de ţigarete, ascunse şi nedeclarare, în locaşuri special amenajate într-un autoturism condus de un tânăr cu dublă cetăţenie.

În data de 21 ianuarie a.c., în jurul orelor 17.30 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Valeriu D. în vârstă de 26 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, conducând un autoturism marca Citroen, înmatriculat în judeţul Galaţi.
Pentru valorificarea unei informaţii aflate în lucru, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului.
În urma controlului efectuat, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în locaşuri special amenajate în podeaua şi bara spate a autoturismului, 19.280 de ţigarete marca Ashima.
Conform prevederilor legale a fost luat măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare totală de 4.315 de lei, şi a autoturismului, în valoare de 26.856 lei, în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 10.000 lei.