Publicat: 25 August, 2016 - 20:55

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni de combatere a contrabandei cu țigări desfășurate în zona de competență, cantitatea de 8.100 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 69.000 lei.

* În data de 24 august a.c., în jurul orei 20.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în țară, O. Antoli, în vârstă de 31 de ani, cu dublă cetățenie româno-ucraineană, care conducea un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Bulgaria.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în banchetele microbuzului, cantitatea de 750 pachete țigări, marca Ashima, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de aproximativ 1.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

* De asemenea, în ultimele 24 de ore, pe timpul unor misiuni desfășurate la frontiera de stat, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, jud. Maramureș, au descoperit și confiscat cantitatea de 7.350 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 68.000 lei.

În cauză sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației, Iulia Stan