Publicat: 15 Martie, 2019 - 11:33

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat în P.T.F. Siret şi la "frontiera verde" peste 8.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care erau ascunse în cutii de detergent şi în spaţii special amenajate în pragurile unui autoturism, precum şi într-un imobil nelocuit.

În data de 13.03.2019, în jurul orei 17.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român N.D., în vârstă de 52 de ani, conducând un autoturism marca Dacia Logan.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cutii de detergent, cantitatea de 370 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Tot în data de 13 martie a.c., în jurul orei 20.30, s-a prezentat în acelaşi punct de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român I.G., în vârstă de 33 de ani, la bordul unui autoturism marca Peugeot.

Acţionând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spaţii special amenajate în pragurile autoturismului, cantitatea de 200 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

În ambele cazuri, ţigările în valoare totală de 855 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare.

Totodată, autoturismul marca Peugeot în valoare de 13.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.

Şi poliţiştii de frontieră de la sectorul P.F. Valea Vişeului au descoperit, în cadrul unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, mai multe colete cu ţigări într-un imobil nelocuit din apropierea frontierei de stat. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 7.490 pachete cu ţigări, în valoare de 87.600 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. Comunicat de presă - IGPF
 

Tag-uri Institutii: