Publicat: 29 Martie, 2017 - 17:47
Share

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moldova-Veche au descoperit și confiscat 1.270 de pachete cu țigări de contrabandă, pe care un cetățean român le transporta cu autoturismul proprietate personală.

În data de 28.03.2016, în jurul orei 22.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moldova-Veche, județul Caraș — Severin, aflați în misiune pe DN 57 A, pe raza localității de frontieră Pojejena, au oprit în trafic pentru control un autoturism marca Volkswagen Golf, despre al cărui șofer polițiștii de frontieră aveau suspiciuni că ar fi implicat în acte de contrabandă.

În urma controlului specific efectuat asupra autoturismului, condus de cetățeanul român T.S., în vârstă de 27 de ani, cu domiciliul pe raza județului Caraș-Severin, polițiștii de frontieră au descoperit, pe bancheta din spate a mașinii, cantitatea de 1.270 pachete de țigări marca 'Marble', fără marcaje fiscale.

Cel în cauză a declarat că a găsit țigările pe câmp și dorea să le predea poliției de frontieră.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 12.700 de lei, a fost confiscată, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

SERVICIUL TERITORIAL AL POLIȚIEI DE FRONTIERĂ MEHEDINȚI VĂ INFORMEAZĂ:

Având în vedere numărul mare de pescari sportivi care practică pescuitul pe fluviul Dunărea, în zona de competență a Poliției de Frontieră Mehedinți, polițiștii de frontieră mehedințeni îi informează pe aceștia asupra următoarelor aspecte de natură legislativă:

În luna februarie a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr.144/2017 Ordinul privind stabilirea perioadelor de prohibiție pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2017.

Astfel, în perioada 1 aprilie—15 mai, se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul comercial, recreativ sportiv și familial al oricăror specii de pești pe o durată de 45 de zile, în apele care constituie frontieră de stat.

Reamintim că pescuitul sportiv efectuat cu undița sau lansetă în scop de agrement sau performanță este o activitate individuală și necomercială, iar practicarea acestei activități se face în baza permisului de pescuit recreativ sportiv nominal, eliberat de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură prin asociațiile de pescari legal constituite.

Permisul de pescuit este un document cu regim special, înseriat, nominal și netransmisibil, care se poate viza în mod gratuit la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți după depunerea unei cereri și a copiilor după cartea de identitate, permisul de pescuit și chitanța eliberată de asociația de pescari pentru activitatea de pescuit.

Pentru a putea desfășura activități de pescuit sportiv și a nu încălca prevederile legale este necesară deținerea permisului eliberat de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultura și avizat de Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți.

Pescarii sportivi care nu dețin permis de pescuit emis de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultura pot solicita avizul pentru activitatea de pescuit sportiv în baza permiselor de pescuit eliberate de o asociație legal constituită.

Cei peste 27.000 de pescari sportivi din județul Mehedinți și celelalte județe ale țării trebuie să știe că frontiera cu Republica Serbia este o frontieră externa a Uniunii Europene, iar activitățile desfășurate în zona de frontieră sunt supuse controlului Poliției de Frontieră Române.

Conform prevederilor Legii frontierei de stat a României, pescuitul sportiv în fluviul Dunărea se efectuează în condițiile legii, în locurile și sectoarele stabilite de autoritățile competente, cu avizul șefului Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți.

Facem precizarea că lipsa avizului șefului Poliției de Frontieră Mehedinți pe aceste permise constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 1000 de lei.

De asemenea, pescuitul recreativ sportiv efectuat fără permis constitue contravenție și se sancționează în baza prevederilor art.58 lit. a) din O.U.G. 23 din anul 2008 modificată și republicată, cu amendă de la 300 lei la 600 lei și confiscarea peștelui, icrelor și altor viețuitoare acvatice.