Publicat: 1 Februarie, 2015 - 12:44
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 20.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 180.000 lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România.

În data de 31 ianuarie a.c., un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorul PF Sarasău, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, a observat pe raza localităţii de frontieră Teceu Mic, judeţul Maramureş, localitate situată pe malul românesc al râului Tisa, mai multe persoane de sex masculin care trecuseră prin apă din Ucraina şi depozitau pe malul românesc, unde se afla staţionată o autoutilitară, mai multe colete voluminoase.
Imediat poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea acestora efectuând somaţiile legale prin voce. Bărbaţii nu s-au supus, fapt pentru care a fost executat, conform procedurilor legale în vigoare, un foc de avertisment în plan vertical. Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au oprit, au abandonat coletele şi au sărit în apele râului Tisa, retrăgându-se în Ucraina. 
La faţa locului au fost descoperite 27 de colete ce conţineau ţigări şi un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în România, cu care urmau să fie transportate ţigările.
Maşina şi ţigările au fost duse la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 18.780 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 167.000 lei, Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate, şi a documentării întregii activităţi infracţionale, fiind anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene despre caz.