Publicat: 15 Iulie, 2015 - 11:01
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vişeului – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 5.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 46.000 lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România. 
Pentru reţinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras 1 foc de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale.
    
În data de 14 iulie 2015, la nivelul Sectorului P.F. Valea Vişeului, judeţul Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.  
        Astfel, în jurul orei 06.00, lucrătorii noştri au observat, la aproximativ 500 m de frontiera de stat, mai multe persoane de sex masculin care transportau colete voluminoase.
    Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea acestora,  moment în care bărbaţii au abandonat coletele, încercând să fugă.
    Drept urmare, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare conform procedurilor legale în vigoare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical. În urma acţiunii a fost reţinut cetăţeanul român Dumitru L., de 30 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.
    La faţa locului poliţiştii de frontieră au descoperit 10 colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. Acestea împreună cu persoana în cauză au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
    În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 5.187 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 46.000 lei.
    Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, tânărul fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.    
                             Purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei