Publicat: 22 August, 2014 - 14:30
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi /I.T.P.F. Iaşi au depistat un bărbat care transporta 18.860 de ţigarete de contrabandă, ascunse în portiere, bancheta spate şi în pneurile autotutismului pe care îl conducea.

În data de 21 august a.c., în jurul orei 12.30, o patrulă a poliţiei de frontieră  din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi /I.T.P.F. Iaşi, care executa o misiune specifică de supraveghere şi control în zona de competenţă, a oprit pe direcţia localităţii de frontieră Şivita, un autoturism, marca Dacia, înmatriculat în judeţul Galaţi, condus de cetăţeanul român, C. G, în vârstă de 29 de ani, despre care existau date că se ocupă cu traficul ilicit cu ţigări de contrabandă.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, lucrătorii noştri au descoperit ascunse în portiere mai multe pachete de ţigări.

Pentru continuarea cercetărilor persoana în cauză şi autoturismul au fost conduse la sediul S.P.F.Galaţi, unde în urma controlului amănunţit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă în portiere, bancheta spate şi în pneurile autoturismului, cantitatea totală de 18.860 ţigarete diferite mărci.

În legătura cu cele constatate, persoana a declarat că intenţiona să transporte ţigaretele în municipiul Galaţi pentru a le comercialza.

Cantitatea totală de 18.860 ţigarete,  în valoare de 4.163 lei şi autoturismul, în valoare de 10.000 lei,  au fost ridicate în vederea confiscării.

Persoanei în cauză i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor  implicate.

 

 

 

Şofer fără permis de conducere depistat la PTF Galaţi Rutier

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi Rutier au întocmit dosar penal unui tânăr care conducea un autoturism deşi avea permisul de conducere anulat.

 

În data de 21 august a.c., în jurul orei 14.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi Rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul român Ghiorghe C., în vârstă de 30 de ani, care conducea un autoturism marca Ford.

La controlul de frontieră, la solicitarea lucrătorilor noştri, tânărul nu a putut prezenta un permis de conducere valabil, declarând ca nu-l deţine asupra sa.

În urma verificărilor specifice  efectuate, lucrătorii noştri au stabilit faptul că persoana în cauză nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, având permisul de conducere anulat din  anul 2008.

   În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care  nu are drept de conducere în România.