Publicat: 11 Mai, 2018 - 11:51

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, ascunse pe o navă sosită în Portul Constanţa sub pavilion Belize, 15.000 ţigarete de contrabandă, pe care patru cetăţeni străini au încercat să le introducă ilegal în România.

În data de 10.05.2018, în Portul Constanţa, o echipă comună de control, formată din poliţişti de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, împreună cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa şi lucrători din cadrul Căpităniei Zonale Constanţa, acţionând în baza unei informaţii, a efectuat controlul specific asupra unei nave sub pavilion Belize, sosită din direcţia Tartus (Siria).

În urma controlului efectuat asupra navei, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, într-unul dintre compartimentele navei, 750 pachete cu ţigări marca Elegance, fără timbru fiscal.

Echipa comună de control a ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 11.250 lei, iar poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele a trei cetăţeni Siria şi a unui cetăţean Iordania, cu vârste cuprinse între 22 şi 47 de ani, lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. 

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Inspector de poliţie

Maria Alexandra CÎRSTEA
 

Tag-uri Institutii: