Publicat: 10 Iulie, 2013 - 13:36

* Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F RădăuţiI.T.P.F. Sighetu-Marmaţiei au observat azi noapte, cu ajutorul aparaturii din dotare, un aparat de zbor de mici dimensiuni care transporta din Ucraina în România ţigări de contrabandă * În cadrul acţiunii, poliţiştii de frontieră au monitorizat traseul deltaplanului şi au descoperit pe teritoriul României, lângă frontieră, mai multe colete abandonate ce conţineau aproximativ 3.000 pachete de ţigări * Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea depistării persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

În data de 10.07.2013, după miezul nopţii, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi –I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, un aparat de zbor de mici dimensiuni care s-a deplasat dinspre Ucraina în România, pe direcţia localităţilor Frătăuţi - Costişa – Măneuţi şi ulterior s-a întors pe teritoriul ţării vecine.

În zonă s-a deplasat imediat o echipă operativă, care a depistat în apropierea frontierei, într-un crâng din lunca râului Suceava de pe raza localităţii Măneuţi, mai multe colete ce conţineau 2.997 pachete cu ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană şi R. Moldova. Totodată, în zonă a fost descoperit abandonat şi un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 30.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul marca BMW, în valoare de aproximativ 10.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava.

Imediat au fost informate autorităţile ucrainene despre producerea evenimentului, cercetările fiind continuate de către poliţiştii de frontieră în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

*Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighet au depistat şi reţinut o persoană, în timp ce încerca să introducă ilegal în ţară, 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ieri, 9 iunie a.c., în jurul orei 23.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighet a observat pe raza localităţii Lunca la Tisa două persoane care au preluat de pe malul românesc al râului Tisa mai multe colete voluminoase pe care ulterior le-au transportat spre interiorul ţării.
Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a bărbaţilor, moment în care aceştia au abandonat coletele şi au încercat să fugă.
În urma acţiunii a fost reţinută o persoană, cetăţeanul român, Ioan H., de 43 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.
La faţa locului au fost descoperite 6 colete ce conţineau 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 27.000 lei.
Persoana în cauză a fost condusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.