Publicat: 7 Decembrie, 2018 - 12:53
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, cantitatea de 5.430 pachete cu ţigări în valoare de aproximativ 60.000 lei. În unul din cazuri, ţigările au fost transportate peste frontiera cu un aparat de zbor de mici dimensiuni şi abandonate în cimitirul din localitatea Sighetu Marmaţiei.

În data de 6 decembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Germania.

Deoarece conducătorul auto a ignorat semnalele regulamentare efectuate de către lucrătorii noştri, s-a procedat la urmărirea autoturismului folosind semnalele acustice şi luminoase.

La scurt timp, conducătorul auto a virat pe o stradă lăturalnică, unde a abandonat autoturismul şi a încercat să fugă, fiind reţinut de către poliţiştii de frontieră. Din primele verificări s-a constatat că şoferul este un cetăţean român, A. M., în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

De asemenea, în autoturism a fost observată o cantitate mare de ţigări, fapt pentru care a fost condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii ţigărilor descoperite, a rezultat cantitatea de 4.480 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 53.000 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Mai mult decât atât, pe timpul cercetărilor s-a constatat că numerele de înmatriculare aplicate pe autoturism aparţin unui alt autovehicul, bărbatul fiind cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare.

Totodată, autoturismul folosit la transportarea ţigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

O oră mai târziu, pe timpul misiunilor desfăşurate în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au descoperit, în cimitirul din localitatea Sighetu Marmaţiei, un colet cu ţigări, ce conţinea 500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care fusese transportat peste frontieră cu un aparat de zbor de mici dimensiuni (tip dronă). Totodată, autorităţile de frontiera ucrainene ne-au comunicat ca pe teritoriul statului vecin l-au depistat pe proprietarul aparatului de zbor, un cetăţean ucrainean.

Şi în acest caz, ţigările în valoare de 5.850 lei au fost confiscate, în continuare fiind efectuate verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Tot în data de 06 decembrie a.c., în jurul orei 14.30, dar în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul român Gheorghe G., în vârstă de 61 de ani, conducând un microbuz Ford Tranzit, înmatriculat în România.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei şi bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în compartimentul marfă al autovehiculului, cantitatea de 450 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 675 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Comunicat de presă - IGPF

 

Tag-uri Institutii: