22 ianuarie 2022

Ţigări în valoare de 67.000 lei confiscate la frontiera cu Ucraina

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat în cadrul unor acţiuni desfăşurate la frontiera verde, aproximativ 6.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 67.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 11 noiembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tarna Mare, judeţul Satu Mare, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 15.25, poliţiştii de frontieră au observat pe direcţia localităţii Şirlău, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, procedând la somarea prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin, moment în care au fost trase trei focuri de avertisment, în plan vertical, conform procedurilor legale.

Imediat au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În urma acţiunii, la faţa locului au fost descoperite trei colete cu ţigări, care în urma inventarierii s-a constatat că acestea conţin 5.000 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 58.500 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de ţigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, au descoperit, ieri, abandonat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii de frontieră Straja, un colet cu ţigări, de provenienţă Duty-Free.

S-a procedat la monitorizarea zonei, fiind inştiinţate şi autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

Coletul a fost transportat la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 750 pachete ţigări, în valoare de 8.800 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei