21 octombrie 2021

Ţigări în valoare de peste 124.000 lei confiscate de poliţiştii de frontieră, la Vicovu de Sus şi Straja

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, aproximativ 10.000 pachete cu ţigări în valoare de peste 124.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

În data de 24 iunie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu colegii din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră au observat, la aproximativ un kilometru de linia de frontieră spre interior, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, mai multe persoane care transportau colete voluminoase si se deplasau dinspre frontiera de stat către interiorul ţării.

În momentul observării echipajului poliţiei de frontieră, persoanele au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin. În cel mai scurt timp, au fost anunţate autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La faţa locului au fost descoperite patru colete cu ţigări care au fost transportate la sediul STPF Suceava unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.835 pachete cu ţigări.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 79.969 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră