26 mai 2022

Ţigări în valoare de peste un milion de lei confiscate la frontiera cu Ucraina

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au desfăşurat două acţiuni pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări, în urma cărora au confiscat aproximativ 84.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 1.000.000 de lei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Izvoarele Sucevei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în data de 02 octombrie a.c., în jurul orei 01.00, lucrătorii noştri aflaţi în misiune pe DC 86A au observat, venind dinspre cătunul Coblioara, un microbuz înmatriculat în Franţa. Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea maşinii în trafic. Însă şoferul a ignorat semnalele şi şi-a continuat deplasarea. Imediat colegii noştri au pornit în urmărirea microbuzului pe care, după aproximativ un kilometru, l-au găsit abandonat în curtea unui imobil din localitatea Bobeica.

În urma cercetării la faţa locului, în interiorul microbuzului au fost descoperite mai multe colete cu ţigări, care au fost transportate la sediul Sectorului PF Izvoarele Sucevei. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 79.990 pachete cu ţigări, de provenienţă extracomunitară şi din magazine de tip duty free.

Imediat, au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a cazului.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 935.883 lei a fost ridicată în vederea confiscării, maşina a fost indisponibilizată pentru continuarea cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. Cercetările continuă sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Sighetu Marmaţiei au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în data de 01 octombrie a.c., în jurul orei 06.00, colegii noştri aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat pe direcţia localităţii de frontieră Rona de Sus, judeţul Maramureş, mai mlte persoane care transportau colete voluminoase dinspre frontiera de stat spre interiorul ţării. Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea grupului, efectuând somaţiile legale prin voce. Însă persoanele nu s-au supus somaţiilor, iar colegii noştri au executat două focuri de avertisment cu armamentul din dotare, în plan vertical, respectând prevederile legale în vigoare. Persoanele au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin, trecând prin apa râului Tisa din România în Ucraina.

Au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a cazului.

Ulterior, în zona respectivă au fost descoperite mai multe colete cu ţigări. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.999 pachete cu ţigări provenite din magazine de tip duty free.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 46.788 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.Comunicat de presă – Poliţia de frontieră