Publicat: 6 Aprilie, 2018 - 12:06
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, 12.310 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 144.300 lei, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zona.

În data de 5 aprilie a.c., în jurul orei 21,30, la nivelul Sectorului PF Vişeu de Sus, jud. Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acţiunii, un echipaj mobil al poliţiei de frontieră a depistat în trafic, pe raza localităţii Bogdan Vodă, jud. Maramureş, un autoturism marca Volkswagen Golf, condus de către cetăţeanul român Ioan I., în vârstă de 49 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, în roata de rezervă au fost descoperite mai multe pachete cu ţigări, marfă pentru care bărbatul nu au putut prezenta niciun document de provenienţă.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii ţigărilor descoperite a rezultat cantitatea de 320 de pachete, de provenienţă ucraineană, în valoare de 3.800 lei.

Totodată, pe timpul cercetărilor, s-a mai constatat că bărbatul era ajutat de o altă persoană, aceasta din urmă conducea un autoturism Volkswagen Multivan şi avea rolul de antemergător în asigurarea transportului ilegal de ţigări.

Drept urmare, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

De asemenea, autoturismul folosit la transportul ţigărilor în valoare de 2.800 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Azi dimineaţă, în jurul orei 4.00, la nivelul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, un echipaj al poliţiei de frontieră, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care transportau de la malul râului Tisa către interior colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean.

Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi verificare a zonei.

În zonă au fost descoperite 15 colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 11.990 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 140.500 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-tigari-in-valoare-de-peste-1...