Publicat: 1 Februarie, 2017 - 16:16
Share

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, pe comunicații și la frontiera verde, aproximativ 6.000 pachete de țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 53.000 lei.

* Ieri, 30 ianuarie a.c., un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Vișeu de Sus a oprit pentru control, pe raza localității Vișeu de Jos, un autoturism marca Mazda, înmatriculat în Cehia, condus de Bogdan B., în vârstă de 20 ani. În autoturism se mai afla în calitate de pasager Daniel B., de 20 ani, ambii domiciliați pe raza județului Maramureș.

În urma controlului, polițiștii de frontieră au constatat faptul că autoturismul are un spațiu special amenajat (pod dublu), în care se aflau ascunse mai multe pachete cu țigări, motiv pentru care mașina și cele două persoane au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în locul special amenajat au fost descoperite 490 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 4.400 lei.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

* Și un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Valea Vișeului, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a descoperit în beciul unui imobil nelocuit, de pe raza localității Petrova, jud. Maramureș, mai multe colete, ce conțineau 5.470 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 49.200 lei.

În cauză se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Țigări ascunse în roțile unui autoturism, descoperite în P.T.F. Siret

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret — I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit ascunse în roțile unui autoturism, condus de un cetățean român, aproximativ 900 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

În ziua de 30 ianuarie a.c., s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Cosmin I., în vârstă de 25 ani, domiciliat pe raza jud. Botoșani, conducând un autoturism marca Opel.

Acționând în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în anvelopele autoturismului, cantitatea de 888 pachete de țigări, marca Kent, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 1083 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.Comunicat de presă - ITPF Sighetu Marmației