Publicat: 17 Iulie, 2016 - 14:25
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat la frontiera verde şi în P.T.F. Siret, 11.540 pachete țigări, în valoare de peste 75.000 de lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere.

În ziua de 16 iulie a.c., în jurul orei 18.00, în P.T.F. Siret - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară V.R., cetățean român, în vârstă de 36 de ani, conducând un autoturism marca Volkwagen.
În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, folosind și câinele de serviciu Nah specializat în detectarea produselor din tutun, au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în pragurile maşinii, în bara din față și într-un loc special amenajat lângă rezervor cantitatea de 4.100 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de peste 5.100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 8.000 lei.
Totodată, autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost ridicat în vederea confiscării deoarece avea locaș special amenajat.

În data de 17 iulie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Siret au observat două persoane ce staționau pe sensul de intrare în țară și care au aruncat peste gardul perimetrului punctului de frontieră o geantă voluminoasă.
Polițiștii de frontieră au procedat la identificarea celor două persoane, constatându-se că acestea sunt cetățeni români cu vârste de 25, respectiv 34 ani.
În urma inventarierii genții voluminoase s-a constatat că aceasta conține cantitatea de 1.000 pachete cu țigări de provenieță ucraineană, în valoare de 1.250 lei.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în prezent poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la contrabană.

În data de 16 iulie a.c., un echipaj mobil al poliției de frontieră de la S.T.P.F. Maramureș a efectuat, în jurul orei 21.00, semnalele regulamentare pentru  a opri la control pe raza localității Sighetu Marmației, un autoturism marca Daewoo, în care se aflau două persoane, cetățeni români, Ioan L., de 40 ani și Mirela C., de 36 ani.
La controlul efectuat asupra mașinii, în portbagaj a fost descoperit un colet care conținea cantitatea de 500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 4.500 lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.
De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Și polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au descoperit în apropierea frontierei de stat, cantitatea de 5.940 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.
Țigările, în valoare de 65.000 lei au fost confiscate, iar în continuare se fac cercetări împreună cu grănicerii ucraineni în vederea identificării persoanelor implicate și luării măsurilor legale ce se impun.