Publicat: 23 Septembrie, 2016 - 14:03
Share

Spectacolul TIHNA/ ANYUGALOM de Bartis Attila, montat de Radu Afrim la Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania Tompa Miklos, se bucură în continuare de un succes covârșitor.

Multiplu premiat și la alte festivalurti, spectacolul TIHNA/ ANYUGALOM a primit PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL și PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ SCENOGRAFIE — semnată de Adrian Damian, la Gala Premiilor Criticilor Maghiari, care a avut loc la Budapesta în 21 septembrie 2016, cu ocazia Zilei Dramaturgiei Maghiare. Premiul a fost înmânat directorului artistic al Teatrului Național Târgu-Mureș, Attila Keresztes.

Premiul Criticilor Maghiari se acordă pentru a 37-a oară de către Breasla Criticilor Maghiari spectacolelor, respectiv artiștilor considerați cei mai buni din anul precedent de cronicarii maghiari. Breasla Criticilor Maghiari, organizația ziariștilor de specialitate din Ungaria, s-a fondat în anul 1968 și funcționează cu acest nume din 1996. Premiul Criticilor este votat anual de membri ai organizației. Anul acesta cronicarii au votat în urma vizionării a nouăzeci de spectacole în cincisprezece categorii, evaluând activitatea artiștilor creatori.

Spectacolul TIHNA/ ANYUGALOM de Bartis Attila va putea fi vizionat în 28 septembrie 2016 la FEST-FDR—2016 — Festivalul European al Spectacolului Timișoara — Festivalul Dramaturgiei Românesti la Teatrul Național Mihai Eminescu din Timișoara. Publicul târgumureșean va putea vedea spectacolul duminică, 23 octombrie 2016 ora 19.30, în Sala Mică a Teatrului Național Târgu-Mureș.

SPECTACOLUL ESTE SUPRATITRAT ÎN LIMBA ROMÂNĂ !