8 decembrie 2021

Timiș: Primarul oraşului Deta și-a pierdut mandatul pentru conflict de interese

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Prefectul de Timiş, Zoltan Nemeth, a semnat, vineri, Ordinul prin care se constată încetarea înainte de termen a mandatului primarului oraşului Deta, Petru Roman (PNL), ca urmare a decăderii din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la încetarea de drept a mandatului.

Ordinul a fost semnat în urma Raportului de evaluare ANI, prin care se constată existenţa unui conflict de interese în cazul primarului oraşului Deta. ANI a constatat că primarul s-a aflat în conflict de interese pentru contracte încheiate cu primăria de către firma soției sale.

Atribuţiile funcţiei de primar vor fi exercitate de drept de către viceprimarul oraşului, până la alegerea noului primar.

Ordinul produce efecte de la comunicarea lui către primarul oraşului Deta şi poate fi contestat la instanţa de contencios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare.

„În perioada exercitării mandatului de primar, S.C. S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată și soția acesteia dețin calitatea de asociat unic și funcția de administrator) a încheiat cu Primăria Orașului Deta patru contracte de servicii, în valoare totală de 28.760 Lei, iar SOCIETATEA COOPERATIVĂ (societate în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de membru cooperator) a emis către Primăria Orașului Deta 100 de facturi în sumă totală de 45.543 Lei. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”, se arată în raportul ANI.