27 iunie 2022

Timişoara performează în artă prin proiectul din seria „La UVT, Cultura este Capitală!”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În acest an, în iunie Timişoara performează în artă prin proiectul din seria „La UVT, Cultura este Capitală!” cu titlul „WePerform – Seri de muzică şi teatru”, ediţia a II-a

Fundaţia Universitatea de Vest Timişoara în parteneriat cu Universitatea de Vest şi Facultatea de Muzică şi Teatru, cu sprijinul Facultăţii de Arte şi Design, organizează o serie de şapte evenimente în cadrul proiectului „La UVT, Cultura este Capitală!”, cu titlul „WePerform – Seri de muzică şi teatru”, ediţia a II-a. Proiectul face parte din Programul Cultural „Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, staţia Reflecţii, şi are ca finanţator principal Municipiul Timişoara, prin Centrul de Proiecte, şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş.

Debutul evenimentelor din acest an, va avea loc luni, în data de 13 iunie 2022, în Parcul Copiilor, de la ora 17, cu ateliere muzicale de percuţie, de instrumente cu coarde (vioară, violă), de flaut, clarinet şi pian. În continuare, de la ora 19 va avea loc spectacolul pentru copii „Carnavalul animalelor” dirijat de dr. Sebatian Felea şi un recital susţinut de studenţii clasei de pian, coordonat de prof. univ. dr. habil. Manuela Mihăilescu.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Ediţia de anul trecut a seriei de spectacole reunite sub genericul ‘WePerform – Seri de muzică şi teatru’, din cadrul proiectului ‘La UVT, Cultura este Capitală!’, a arătat că spectacolele ambiţioase, propuse de studenţii şi mentorii lor, din cadrul Facultăţii de Muzică şi Teatru a UVT, sunt atractive pentru publicul timişorean. Acesta a fost şi obiectivul nostru, ca în perioada sezonului cald să ieşim din sălile de concerte şi să amplasăm producţiile lirice şi teatrale în zonele circulate ale pieţelor şi parcurilor oraşului, pentru ca să facilităm astfel şi altor segmente de public întâlniri plăcute cu muzica, dansul sau teatrul. Vă aşteptăm la Serile de muzică şi teatru oferite de UVT!”

Următoarele evenimente din cadrul proiectului „La UVT, Cultura este Capitală!” cu titlul „WePerform – Seri de muzică şi teatru” ediţia a II-a, se vor desfăşura în pieţele centrale şi în două parcuri din Timişoara, după cum urmează:

* 15 iunie 2022 „SING YOUR SOUL”, în Piaţa Unirii;

* 16 iunie 2022 „CĂLAUL PENTRU SINE”, în Piaţa Traian;

* 21 iunie 2022 „FIREWORKS”, în Piaţa Libertăţii;

* 22 iunie 2022, „SEARĂ DE MUSICAL”, în Piaţa Libertăţii;

* 24 iunie 2022, „COMMEDIA ACTORILOR”, în Parcul Dacia;

* 28 iunie 2022, „DAWN-WAY”, în Parcul Carmen Sylva.

Programul şi detaliile despre fiecare eveniment din cadrul proiectului „La UVT, Cultura este Capitală!” cu titlul „WePerform – Seri de muzică şi teatru”, ediţia a II-a, se regăsesc pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/muzicateatrutimisoara, şi pe website: https://fmt.uvt.ro.

Horea Băcanu
Universitatea de Vest din Timişoara
Departamentul de Comunicare, Imagine şi Marketing Instituţional