Publicat: 8 Aprilie, 2014 - 13:44
Share
Timișorean salută decizia ridicării obligativității vizelor pentru țările din Uniunea Europeană, pentru cetățenii Republicii Moldova
Timisoreana se bucura alaturi de romanii de peste Prut

Conform unui proiect de regulament aprobat de Parlamentul European și, ulterior, de Consiliul European, cetățenii din Republica Moldova vor putea călători oficial fără vize în țările Uniunii Europene, inclusiv în spațiul Schengen. Liberalizarea vizelor va intra în vigoare începând cu 28 aprilie 2014.

În luna mai 2013, Republica Moldova a devenit prima țară de peste granițe care a lansat berea Timișoreana la nivel local, sub formă de franciză. Astăzi, Timișoreana îi invită pe românii de peste Prut să sărbătorească decizia Parlamentului European cu cea mai de seamă bere din România.

“Timișoreana, prima bere românească, este alături de români în momente importante încă din anul 1718. Noi ne-am gândit să întâmpinăm decizia ridicării obligativității vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova cu o serie de mesaje grăitoare, în care vecinii ambelor părți ale Prutului să se regăsească,”, declară Cristina Gherman, Senior Brand Manager Timișoreana.

„Efes Moldova este compania care a ajutat povestea Timișoreana să meargă mai departe, geografic vorbind, transformând-o într-una dintre berile preferatele ale moldovenilor. Astăzi avem, pe ambele maluri ale Prutului, un motiv excepțional de a sărbători – liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova, iar Timișoreana devine băutura tradițională a celebrărilor noastre europene”, declară  Daniel Bărbulescu, Director Marketing Efes Moldova.

Mesajele Timișoreana au fost amplasate strategic, la granițele celor două state, astfel încât să le vorbească tuturor românilor, indiferent de partea de Prut pe care locuiesc.

 

Despre Timişoreana

Fabricată încă de la 1718, berea Timişoreana aduce cu sine experienţa şi tradiţia maeştrilor berari ce şi-au lăsat amprenta peste ani. Timişoreana s-a născut în cea mai veche fabrică de bere din România, fiind atestată printr-un act petiţionar al magistratului oraşului Timişoara, care datează din 1 ianuarie 1718.

De-a lungul timpului, gustul său inconfundabil a fost recunoscut de specialişti  - distincţii foarte vechi atestă acest lucru: bronz la expoziţia din Budapesta (1855), argint la expoziţia din Timişoara (1891) sau Grand Prix-ul expoziţiei din 1908.

În ultimii ani, Timişoreana a fost premiată cu aur şi distincţia Champion Lager Trophy în 2007 şi cu argint în 2008 la Australian International Beer Awards, al 2-lea concurs ca importanţă din lumea berii, iar la World Beer Championship în Statele Unite, a primit medaliile de argint (2007 şi 2008).

 

Despre Ursus Breweries

 

Ursus Breweries, parte agrupului SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România. Mărcile Ursus Breweries sunt: URSUS, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Redd’s, Stejar și Pilsner Urquell.

SABMiller plc este unul dintre liderii mondiali in productia de bere, cu un portofoliu ce include peste 200 mărci si aproximativ 70,000 de angajati in peste 75 de tări. Portofoliul grupului include mărci globale ca Pilsner Urquell, Peroni NastroAzzurro, Miller Genuine Draft si Grolsch, precum si marci locale importante ca Aguila (Colombia), Castle (South Africa), Miller Lite (USA), Snow (China), Victoria Bitter (Australia) si Tyskie (Poland). SABMiller are de asemenea un segment in crestere de băuturi răcoritoare si este una dintre cele mai mari companii din lume care îmbuteliază produse Coca-Cola.

Pentru mai multe informaţii despre Ursus Breweries vă rugăm să vizitați: www.ursus-breweries.ro  și www.desprealcool.ro