12 august 2022

Tinere racolate prin metoda „loverboy” și obligate să se prostitueze pe teritoriul altor state din Europa

Distribuie pe rețelele tale sociale:

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE PERSOANE ŞI DEŢINERE DE DROGURI DE RISC ŞI MARE RISC, ÎN VEDEREA CONSUMULUI

La data de 3 august a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea, au efectuat trei percheziţii domiciliare, în municipiul Focşani, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii trafic de persoane. Un bărbat a fost arestat preventiv.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2020, bărbatul, de 29 de ani, ar fi racolat prin metoda „loverboy” mai multe tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia în folosul său, în judeţul Vrancea, dar şi pe teritoriul altor state din Europa, respectiv Austria, Franţa, Belgia, Elveţia şi Germania.

Banii obţinuţi din activitatea infracţională ar fi fost folosiţi de către acesta pentru achiziţia unor bunuri.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe documente şi înscrisuri, 2.100 de euro, două telefoane mobile, 10 grame de cannabis, 1 gram de cocaină şi 2 grindere.

În urma analizării materialului probator administrat în cauză, D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vrancea a dispus reţinerea bărbatului, pentru 24 de ore, pentru trafic de persoane şi deţinerea de droguri de risc şi mare risc, în vederea consumului.

Ieri, 4 august, bărbatul a fost arestat preventiv, pentru 30 zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţie Române