2 iulie 2022

Tineri înecaţi în râurile Timiş şi Mureş

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Sfârşit tragic pentru un adolescent din Timiş. Acesta a murit înecat, după ce a intrat să se bălăcească în râu, chiar sub privirile fraţilor săi. Un alt băiat a sfârşit în acelaşi mod, în Arad. Era cu prietena, care nu l-a putut ajuta.

Aseară, băiatul de 15 ani a plecat la scăldat împreună cu fraţii săi, pe râul Timiş, în localitatea Chevereşu Mare. La un moment dat, a fost tras de curenţi în adânc şi nu a mai reuşit să iasă la suprafaţă.

Echipele de salvatori au ajuns în scurt timp la faţa locului. După câteva zeci de minute de căutări l-au găsit pe băiat, însă n-au mai putut face nimic pentru el.

Tragedie şi în Arad, unde un alt tânăr, de 16 ani, a murit înecat în zona Sălii Polivalente. Intrase în râul Mureş să se răcorească. Şi nu a mai ieşit. Prietena lui a sunat după ajutor. O oră şi jumătate a fost căutat de salvatori. Trupul a fost descoperit, într-un final, la o adâncime de 4 metri.

Pentru că oamenii ignoră riscurile la care se expun, astfel de tragedii se întâmplă des pe timpul verii. Reprezentanţii ISU ne sfătuiesc să nu intrăm la scăldat în locuri neamenajate şi să nu lăsăm copiii nesupravegheaţi în apropierea râurilor sau lacurilor.