15 august 2022

Tinerii sunt aşteptaţi să se înscrie pentru Programul oficial de Internship al Guvernului României – ediţia a IX-a, 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Guvernul României dă startul înscrierilor pentru Programul oficial de Internship, ediţia a IX-a, care se va desfăşura în perioada 11 iulie – 9 septembrie 2022 şi în cadrul căruia 150 de studenţi şi absolvenţi ai formelor de învăţământ din România şi din străinătate vor putea să se familiarizeze cu specificul activităţii guvernamentale în cele mai importante instituţii ale administraţiei publice centrale.

„Vă aşteptăm în Programul de Internship al Guvernului să investiţi entuziasmul, creativitatea şi elanul dumneavoastră tineresc în modelarea viitorului României. Veniţi cu ceea ce vă doriţi de la România de mâine, cu idei bune, ieşite din tipare, veniţi cu dorinţa de mai bine pentru toţi românii! Să construim o Românie în care tinerii să-şi dorească să rămână. Vă aştept la Palatul Victoria!”, transmite premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Înscrierile au loc în perioada 11 aprilie – 10 mai 2022, pe platforma www.internship.gov.ro, unde fiecare tânăr care aplică trebuie să-şi creeze un profil de candidat în cadrul programului, urmând ca o comisie să analizeze dosarele şi să organizeze interviuri în baza cărora se va face selecţia celor care vor deveni interni.

Condiţiile de participare sunt următoarele:
* vârsta de 16 ani împlinită, dar nu mai mult de 27 de ani;
* cetăţenie română;
* capacitate deplină de exerciţiu;
* cunoaşterea limbii română, scris şi vorbit;
* cunoaşterea a cel puţin unei limbi străine de circulaţie internaţională;
* cunoştinţe în domeniul IT;
* aplicantul nu este activ pe piaţa muncii;
* aplicantul nu a absolvit anterior Programul Oficial de Internship al Guvernului României;
* aplicantul îndeplineşte condiţiile generale prevăzute de Legea nr. 176/2018 privind internshipul, cu modificările şi completările ulterioare.

Candidaturile vor fi evaluate în perioada 11 mai – 10 iunie, iar rezultatele vor fi anunţate luni, 13 iunie, pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Pe perioada Programului de Internship, internii vor beneficia de o indemnizaţie lunară echivalentă salariului minim pe economie, iar la final vor primi de la Secretariatul General al Guvernului un certificat care atestă stagiul de practică.

Din 2013, când a avut loc prima ediţie, în Programul de Internship al Guvernului României s-au implicat peste 75 de ministere, autorităţi şi agenţii guvernamentale, aproximativ 1500 de tineri şi au fost desfăşurate peste 300 de evenimente la care stagiarii au participat.

Biroul de presă al Guvernului

Sursa foto: Gabriel Petrescu