Publicat: 15 Februarie, 2012 - 14:28
Share

Fără să îşi propună să fie un produs de masă, trupa TiPtiL e din ce în ce mai solicitată de publicul din ţară. Săptămâna viitoare, TiPtiL pleacă într-un mini tour, ce trece prin Târgu Mureş (Miercuri, 22 Februarie, Jazz & Blues Club), Sibiu (Joi, 23 Februarie, Vintage Pub) şi Târgovişte (Vineri, 24 Februarie, La Scriitori).
 
TiPtiL şi-a propus să fie "un exercţiu pentru simţuri", aşa că muzica pe care o creează are culoare. Bujor Stoicovici, Raluca Staicu, Andra Covaleov, Ciprian Moisescu şi Creţu sunt muzicieni de top, care, în afară de virtuozitate, au şi "groove", un simţ aparte al ritmului, care nu te lasă să stai pe loc.

Definiţia stilistică TiPtiL este jazzaggaefunkdancefun, greu de pronunţat, dar foarte uşor de înţeles, dacă mergi măcar la un concert al trupei. TiPtiL îmbină stiluri diverse, într-un cocktail muzical greu de definit, în care energia celor două voci feminine şi groove-ul instrumentelor dau senzaţia că te afli într-un... shaker. Cercetătorii au stabilit, după un studiu exhaustiv, că participanţilor la concertele TiPtiL li se modifică centrul de greutate. Legile gravitaţiei se schimbă, astfel încât şi cei mai sedentari se pun în mişcare, chiar împotriva voinţei lor.

Deşi este o trupă tânără, cu doar doi ani de activitate, TiPtiL a cucerit segmente de public importante şi are un portofoliu prestigios: concerte în cadrul festivalului internaţional de film TiFF; la invitaţia Institutului Cultural Român a reprezentat România la Romanian Music Nights la Berlin; recital la B'ESTFEST 2011, finalistă şi câştigătoare a premiului de jazz la Stufstock Newcomers 2010, finalistă la Global Battle of the Bands 2010 etc.
TiPtiL pleacă la drum pentru a cuceri noi teritorii, sperând să îi convingă şi pe cei din Târgu Mureş, Sibiu şi Târgovişte să se lase purtaţi de ritmurile jazzaggaefunkdancefun, de parcă ar trăi într-o lume fără gravitaţie.

Autor: Călin Angheluţă