Publicat: 5 Februarie, 2020 - 14:42
O ședință fierbinte, cât pe ce să dea în clocot

Update: Guvernul Orban a fost demis, la 3 luni și 1 zi de la învestire. Moțiunea de cenzură a PSD a trecut cu 261 de voturi

Ludovic Orban „Ați mințit că privatizam programele naționale de sănătate. Cine a dat OUG 27 prin care s-a introdus coplata în sănătate. Din cauza voastră, era să se introducă coplata. Nu numai că prin OUG dat aseara am amânat aplicarea OUG dată de voi.

Mai mult, am introdus altă reglementare, am introdus interdicția de a li se cere bani suplimentari spitalelor publice, dar și celor private. Vă veți face de râs, așa cum v-ați facut în cei trei ani.

Cel mai tare m-a mirat, nu demagogia, ci un colaborator al dvs, care a criticat măsurile pe sănătate, dar nu s-a operat în spitalele române, ci în Turcia. Dacă Guvernul va cădea, va cădea în picioare. Oamenii au nevoie de un Guvern pentru ei”, 

 

Dan Barna."Am fi putut să discutăm de soluții pentru plata pensiilor sau a alocațiilor sau despre Autostrada A8. Alt subiect bun ar fi fost reforma în sănătate sau birocrația. Dar dumneavoastră, domnilor din PSD și UDMR, ați vrut ca astăzi să discutăm despre Evul Mediu și baroni, despre o mână de primari fricoși care vor să și păstreze funcțiile pentru că le e frică de vot. Sunt câțiva primari care au cheltuit banul public și azi vă obligă să depuneți această moțiune”.

.Cum, domnule Ciolacu, ne vorbiți de democrație când după trei ani de Dragnea ați aruncat România în pragul unei Revoluții care era să ne scoată din Europa. Vreme  de trei ani ați încercat doar să îl salvați pee Dragnea de pușcărie. Ne vorbiți de Europa și de reguli când vreme de trei ani ați spus că toți cei care vorbesc cu parteneri lor internaționali sunt trădători de țară"

 

Titus Corlățean. „Am fost stupefiat de  caracterul dublicitar si fariseic al Guvernului Orban. Minciuna si manipularea la care PNL si USR au recurs in aceste luni, atat în tara, cat si  la APCE. Nu ati inteles semnalul de la nivel european ceea ce reprezinta un exces al puterii, dl Orban. Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a cerut Comisiei de la Veneția să emită un punct de vedere cu privire la schimbarea legislației electorale din România, făcută  prin asumarea răspunderii în parlament de către guvernul Orban.

 

Florin Roman. „Moțiunea depusă de PSD se numește Guvern Orban PNL, privatizarea democrației românești. E o moțiune neserioasă, scrisă pe genunchi de Vasile, portarul de la PSD. Moțiunea are 9 pagini și nu 8, așa cum a înțeles un coleg care acum trei luni zgâria la ușile PNL ca să voteze împotriva Guvernului Dăncilă. Mă gândeam ce o fi în sufletul oamenilor de acasă când văd că după trei luni de zile de la instalare reprezentanții lui Stalin și Troțki devin la fel de abuzivi, aroganți și cinici. V-am bătut la europarlamentare, referendum și prezidențiale, vă vom bate și la locale și parlamentare. Vom putea spune că am scăpat România de Ciuma Roșie.”

 

Alfred Simonis. "Speram să îl avem astăzi alături de noi și pe domnul ministru Costache, dar mi-a dat seama că e miercuri și operează la Polisano și nu are timp să se încurce cu Parlamentul. M- as sunat o doamna de la Timișoara, domnule Orban, să vă spun să vorbiți mai tare. S-a vorbit de respectul dintre instituții. Înainte s-a vorbit despre pixul cuiva care ne-a pus pe noi pe liste. Țin să îi reamintesc domului Orban că și domnia sa a fost parlamentar pe liste făcute cu același pix al președintelui Dragnea, în 2012, când ați candidat împreună în USL. Nu păreați atunci să fiți deranjați de culoarea pixului sau a gecii"

 

Călin Popescu Tăriceanu.”Nu vom vota moțiunea pentru ca dorim sa se implementeze votul în doua tururi nu votam moțiunea pentru ca astfel se asfaltează drumul spre anticipate iar noi nu vrem sa facem acest lucru știți cum se zice „moartea regilor, bucuria nebunilor” sau, poate, a inconștienților, cum sunt cei din partea stângă a țării care pledează așa cu multă veselie pentru anticipate negândindu-se, pentru că nu au experiența necesară, la consecințe”.

 

Dan Barna. „Oare nu asistam la un blat PSD - PNL? Oare nu ruleaza azi un nou USL. Si Orban, si Iohannis au spus ca vor alegeri in doua tururi și anticipate. Am avut un acord la investirea guvernului Orban. Asteptam sa respecte acordul incheiat.  NU vom tolera intelegeri pe sub masa”

 

 Kelemen Hunor . Liderul UDMR l-a ironizat, miercuri, in plenul reunit al Parlamentului, pe liderul USR Dan Barna, dupa ce acesta a acuzat formatiunea maghiara ca este un `PSD bilingv', obtuza si ca joaca `partida virginității interesate' la motiunea de cenzura.`Ar trebui sa lasam ipocrizia in afara Parlamentului', i-a raspuns seful UDMR lui Dan Barna. `Acest domn imaculat al politicii romanesti.

Faptul ca maghiarii voteaza motiunea de cenzura `nu inseamna o  noua majoritate sau coalitie pentru alte proiecte politice'.  'Ma bucur ca dvs nu aveti niciun primar si vrei sa stabiliti regulile dupa care sa fie alesi primarii',.

 

Victor Ponta. "După răcnetele ușor isterice de la început cred că putem să vorbim rațional despre ce trebuie făcut (....) Nu am votat acest guvern în noiembrie. Știam că domul Orban mai mult decât să se înțeleagă cu domnul Iordache să facă o șosea prin munte de trei milioane nu poate. Acum după trei luni văd că s-a prins tată lumea, mai puțin cei de la USR”. „Există o singură explicație. Le era frică că nu trece moțiunea și voiau să ne convingă. Ludovic, să știi că eu m-am operat la picior, nu am fost la  o cură de dezalcoolizare".

 

 Florian Bodog. „Un guvern care nu poate guverna trebuie să plece, acuzând Guvernul că a jurat credinţă corporaţiilor pe bani mulţi. ”Fiecare zi cu acest prim-ministru şi cu această gaşcă de incompetenţi este încă o zi de ruşine. Mi-a fost frică că rămâne moţiunea fără obiect, că îi vine rău premierului în timp ce vorbea. Un guvern care dă vina pe Parlament pentru propria incompetenţă trebuie să plece. Un guvern care nu poate guverna trebuie să plece. A venit vremea ca Parlamentul să le dea o nouă şansă: să plece. Să plece la amicii din corporaţii. Au jurat credinţă corporaţiilor pe bani mulţi. V-a plăcut ce aţi văzut la PNL în aceste trei luni?”.

 

 

 

Tag-uri Institutii: