8 octombrie 2022

Titus Corlăţean a primit vizita E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primirea de către senatorul Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, a E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, senatorul Titus Corlăţean l-a primit la data de 26 noiembrie a.c., pe E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România.

Senatorul Corlăţean a subliniat importanţa Parteneriatului Strategic dintre România şi Regatul Unit, nu numai din perspectiva relaţiilor bilaterale, dar şi din punctul de vedere al stabilităţii şi securităţii internaţionale în regiunea extinsă a Mării Negre.

În acest sens, oficialul român a menţionat dorinţa României de a urmări un nivel mai înalt de ambiţie în cadrul viitorului Parteneriat, prin aprofundarea caracterului strategic şi diversificarea acestuia, prin includerea unor noi domenii tematice de interes, precum şi o mai bună structurare a cooperării bilaterale şi o coordonare politică regulată.

Senatorul Titus Corlăţean a mulţumit ambasadorului britanic pentru susţinerea acordată de Marea Britanie în contextul provocărilor şi preocupărilor de securitate înregistrate în regiunea extinsă a Mării Negre.

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a arătat că România susţine promovarea unei rezilienţe strategice la nivelul Uniunii Europene, având în vedere şi provocările de securitate prezente, iar relaţia cu Marea Britanie rămâne esenţială în acest domeniu.

Întâlnirea a avut un caracter de substanţă şi s-a desfăşurat într-o atmosferă amicală, care confirmă soliditatea relaţiilor bilaterale dintre cele două state.