Publicat: 4 Februarie, 2013 - 08:46
Share

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va participa luni, 4 februarie, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe sau afacerilor europene din statele membre ale UE, care se va desfăşura la Bruxelles.

Pe agenda reuniunii Consiliului Afaceri Generale figurează prezentarea programului de lucru al Preşedinţiei irlandeze, precum şi pregătirea reuniunilor Consiliului European din 7-8 februarie şi 14-15 martie.

În pregătirea reuniunii şefilor de stat şi de guvern din 7-8 februarie, miniştrii vor avea un schimb de opinii cu privire la relaţia Uniunii Europene cu principalii parteneri comerciali internaţionali şi relaţiile externe ale Uniunii Europene, în special evoluţiile în lumea arabă la doi ani după debutul ”Primăverii Arabe” şi situaţia din Mali.

În marja Consiliului Afaceri Generale, ministrul Titus Corlățean va participa la un dejun de lucru al miniştrilor cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy.Principalul subiect care va fi abordat în cadrul dejunului de lucru vizează negocierile privind viitorul cadru financiar multianual post-2013. Schimbul de opinii se va axa preponderent pe aspecte politice sensibile pentru Statele Membre, în pregătirea reuniunii liderilor europeni din 7-8 februarie, a cărei miză constă în finalizarea negocierilor şi ajungerea la un acord privind bugetul european post-2013.

reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG