Publicat: 3 Aprilie, 2012 - 20:30
Share

Organizaţia de tineret a PNL Cluj-Napoca solicită Preşedintelui Consiliului Judeţean, Alin Tişe, schimbarea administratorului Cluj-Arena, Radu Raţiu, cu un manager competent nu cu un acolit politic.

Redăm integral comunicatul de presă  transmis de TNL Cluj-Napoca:

"TNL Cluj-Napoca e de părere că numirea la conducerea celui mai important obiectiv sportiv al oraşului, stadionul Cluj-Arena trebuie făcută ţinând cont de criterii obiective, altele decât prietenia cu liderul CJ Cluj, Alin Tişe. Considerăm că Radu Raţiu nu este capabil să se ocupe de întreţinerea şi administrarea arenei, motivele fiind simple: sub stricta sa supraveghere, gazonul pentru care s-au plătit, din bani publici, 550.000 de euro a ajuns într-o stare deplorabilă, după doar câteva meciuri. Descris de către jucătorii U Cluj drept impropriu pentru obţinerea performanţei, maidanul de lux este departe de calitatea unui gazon standard pe care-l putem regăsi pe stadioanele din categoria elite şi se compară mai mult cu un gazon din categoria celor întâlnite pe terenurile de fotbal din divizia judeţeană.
Inaugurat cu surle şi trâmbiţe de către domnul Alin Tişe şi mâna sa dreaptă, Radu Bica, arogat ca realizare personală, ni s-a promis întreţinerea impecabilă a covorului de iarbă, astfel încât clujenii să fie mândri că pe Cluj-Arena se află una dintre cele mai bune suprafeţe de joc din ţară. Din păcate astăzi fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, se află în arest pentru luare de mită, întrucât a promis unei anumite firme acordarea contractului de întreţinere a stadionului contra unei sume de bani, iar directorul societăţii comerciale care se ocupa de managementul Cluj-Arena nu este decât o pilă de-a lui Alin Tişe, care se dovedeşte incapabil să gestioneze acest complex sportiv de utilitate publică. Stadionul începe să sufere tocmai din motive de incompetenţă.
În afară de petrecerea de Revelion pe care şi-a organizat-o în sala VIP a stadionului, domnul Radu Raţiu nu s-a mai remarcat decât prin inventarea unor scuze pentru starea gazonului, ba vremea, ba ciorile care au îngropat nuci, ba preţul prea mare pentru pornirea instalaţiei de încălzire şi irigare. Culmea, în urmă cu 3 săptămâni, directorul Radu Raţiu declarat că terenul de joc se află ”într-o stare foarte bună, a fost protejat şi s-au luat toate măsurile necesare ca acesta să fie în cele mai bune condiţii şi să reziste. A fost pusă peste el chiar şi o folie specială, asemănătoare cu cea de pe Naţional Arena sau de pe stadioanele din vestul Europei”. Realitatea dovedeşte însă că la conducerea Cluj-Arena este nevoie de un manager adevărat şi nu de o pilă de partid de-a domnului Tişe. Pentru a masca incompetenţa fostului său consilier personal şi pentru a se asigura că nu vor fi probleme la capitolul financiar, Alin Tişe a proiectat un buget cu pierderi până în 2014 pentru Cluj-Arena, astfel încât domnului Radu Raţiu nu i-a mai rămas decât să cheltuiască banul public fără să-şi bată capul să facă un management performant sau să valorifice potenţialul oferit de noua arenă sportivă a Clujului.
Dat fiind faptul că stadionul a fost construit din bani publici, sursă de finanţare şi pentru costurile de întreţinere, cerem demiterea directorului societății Cluj-Arena S.A. şi organizarea unui concurs pentru ocuparea acestei funcţii. În fond, “U”nica iubire a Clujului are dreptul la condiţii decente de joc, aşa cum i s-a promis", se arată într-un comunicat de presă remis, Marți, AMOS News.