Publicat: 30 Iulie, 2017 - 12:00

Teatrul Național 'Radu Stanca' Sibiu prezintă, la Fabrica de Cultură, în zilele de 4 și 5 august, de la orele 19:00, două reprezentații ale spectacolului 'Faust', în regia lui Silviu Purcărete, cu ocazia întâlnirii anuale a sașilor, estimată, de către organizatori, a fi cea mai mare de după 1989.

'Acasă în lume, cu inima în Transilvania' este motto-ul acestei întâlniri, aflată la cea de a 27-a ediție, la care organizatorii — Forumul Democrat al Germanilor din România, împreună cu asociații ale sașilor din Germania și Austria — estimează o participare de peste 20.000 de persoane. Evenimentul include și o serie de manifestări culturale — lansări de carte, vernisaje și concerte, și este anunțată și prezența președintelui României, domnul Klaus Iohannis.

'Venim în întâmpinarea acestei sărbători de tradiție cu un spectacol de patrimoniu, cel mai cunoscut și solicitat din repertoriul nostru, o celebrare a genialității lui J.W. Goethe. Vom avea două reprezentații, pe 4 și 5 august, și suntem mândri că avem ocazia de a arăta aici, la Sibiu, celor plecați departe de casă, un spectacol care s-a bucurat și se bucură de aprecieri din toată lumea', a spus Constantin Chiriac, directorul TNRS.

Un reper important al teatrul românesc de după '89, această producție a Teatrului Național 'Radu Stanca' Sibiu contribuie semnificativ la promovarea valorilor culturale naționale. Acest lucru a fost confirmat atât prin premiile obținute, cât și prin turneele întreprinse: premiul pentru cea mai bună interpretare feminină într-un rol principal (Ofelia Popii) și premiul pentru cea mai bună scenografie (Helmut Sturmer) la Gala UNITER din 2008, participarea la Festivalul Goethe de la Frankfurt în 2008 și în selecția oficială a Festivalului Internațional de la Edinburgh în 2009, Premiul Herald Angel Award 2009, Premiul de Excelență al Galei UNITER din 2010, participarea extraordinară de la Bruxelles din anul 2011, ce l-a avut ca invitat de onoare pe Președintele Comisiei Europene José Manuel Barroso, invitația primită în cadrul Programului Maribor Capitală Culturală Europeană 2012, precum și turneul la Budapesta, din luna aprilie a acestui an, în cadrul Madách International Theatre Meeting (MITEM).