Publicat: 14 Iunie, 2018 - 10:13

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, pe Facebook, că Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) i-a răspuns că declaraţiile lui Drago Kos, care a criticat decizia CCR, au fost făcute în nume propriu.

"OECD,
Din corespondența purtată:
Drago Kos nu este șeful structurii anticorupție din OECD. 
D. Kos este preşedintele Grupului de lucru pentru tranzacţii comerciale internaţionale.
D. Kos nu a vorbit în numele OECD !
„Nu putem comenta pe marginea modului în care părerile dlui Kos au fost reflectate de presa din România”!", a scris Tudorel Toader pe Facebook.
„M-am adresat în scris, prin urmare am întrebat dacă s-a exprimat în numele personal sau al OECD. Aţi văzut răspunsul: domnul Kos nu este, cum se spune în aşa zisul interviu şeful organizaţiei anticorupţie, este şeful la o direcţie de tranzacţii internaţionale. Nu prea are legătură anticorupţia cu tranzacţiile internaţionale. Domnul Kos nu a vorbit în numele Organizaţiei, iar pe bună dreptate, OECD nu poate să îşi exprime opinia cu privire la modul în care presa din România a preluat şi a reflectat un interviu dat - dacă a fost dat cu adevărat - în nume personal. A rulat câteva zile această informaţie prin care acest domn Kos a făcut referiri foarte critice la adresa Curţii Constituţionale şi la adresa mea, ca ministru al Justiţiei. Am vrut să cunosc adevărul: dacă este opinia OECD sau a unui domn care înţeleg că a jucat fotbal, a arbitrat şi acum dă lecţii de morală în ceea ce priveşte anticorupţia”, a spus ministrul Tudorel Toader, la Antena3.

 

Tag-uri Nume: