Publicat: 3 Ianuarie, 2019 - 10:06
Share

Ministrul Tudorel Toader a scris pe Facebook că Ministerul Justiţiei nu transmite proiectele de lege în Parlament, şi că ar trebui făcută o distincţie între proiectele de lege elaborate de instituţie şi punctele de vedere transmise comisiilor parlamentare. 

„pentru cei dornici de..."adevar" !
MJ nu transmite proiectele de lege direct la parlament !
Cu respectarea normelor de tehnica legislativa, MJ prezinta un proiect de lege in Guvern, insotit de avizele necesare, care il adpta apoi il transmite parlamentului spre legiferare.
In cursul anului 2017, printre altele, MJ a elaborat doua proiecte de lege:
1. proiect de lege pentru modificarea Codului penal, in sensul punerii de acord cu deciziile CCR, precum si pentru transpunerea directivei privind confiscarea extinsa;
2. proiect de lege pentru modificarea Codului de procedura penala, in sensul punerii de acord cu deciziile CCR, precum si pentru transpunerea directivei privind consolidarea prezumtiei de nevinovatie.
Cele doua proiecte de lege au fost adoptate de catre Guvern si transmise parlamentului.
Ulterior, nici una dintre solutiile propuse prin cele doua proiecte de lege, nu a fost declarata neconstitutionala.
Ar trebui sa facem distinctiile necesare dintre proiectele de lege, elaborate de catre MJ, si punctele de vedere/ opiniile/ propunerile transmise direct comisiilor parlamentare !”, a scris ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe Facebook.
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: