Publicat: 21 Februarie, 2012 - 18:39
Share


Maghiarii, "dacă nu se unesc, nu vor reuşi să dobândească drepturile de bază", respectiv "autonomia, care se cuvine să fie acordată", este de părere preşedintele CNMT, Tokes Laszlo, potrivit declarației lui de Marți, de la Sfântu Gheorghe.

Tokes a explicat că secuimea este o regiune de mare importanţă pentru toată politica maghiară din România, un fel de bază a politicii maghiare.
 
Preşedintele CNMT a afirmat că el consideră de o importanţă majoră a se întâlni cu actorii "de calitate şi principali" ai vieţii politice din secuime, precum şi cu localnici, pentru a le cunoaşte direct opţiunile şi atmosfera din zonă.
 
"Mai ales înainte de Congres, ar trebui să decidem just şi să fim conştienţi de situaţia în care facem această politică. (....) Totodată, mă gândesc şi la posibilii parteneri ai noştri pe plan local şi judeţean, atât din sfera civică, cât şi celelalte partide, UDMR şi PCM. Este un categoricus imperativus pentru noi (organizaţiile maghiare - n.r.) să tragem căruţa în aceeaşi direcţie şi, mai ales după recensământul care a avut loc anul trecut, este clar pentru noi că ungurii, dacă nu se unesc, nu vor reuşi să dobândească drepturile de bază, care se cuvin unei comunităţi minoritare, respectiv autonomia, care ni se cuvine să fie acordată", a afirmat Tokes Laszlo.