Publicat: 25 Decembrie, 2017 - 00:00
Aleg ziua de azi!

Magazinul TONICA și-a câștigat un loc de frunte în galeria numeroasă a publicațiilor având ca obiect mediul de viață civilizat și atitudinea noastră față de provocările  timpului modern. În editorialul său, Otilia Ostroțchi se referă  explicit la această conjunctură existențială:

Aleg ziua de azi!

Avem obiceiul să aducem viitorul în discuţie la fiecare pas. Uneori şi trecutul. Ne place să credem că ziua de mâine vine cu schimbările pe care le dorim. Fără însă a le  genera, muncind pentru ele. Uneori, nu-i tocmai rău să ne mângâiem cu aceste gânduri, cu condiţia să nu abuzăm de ele. Altfel, ele vor intra în obişnuinţă, apoi va interveni rutina, iar când cele două se vor împrieteni, vom dobândi o aparentă linişte care, treptat, ne va sufoca. Şi atunci, ne reamintim de ziua de mâine. Şi procesul reîncepe. Cu speranţe, dar fapte lipsă.

Mai este şi varianta în care facem apel la trecut. Începem să ne reproşăm, să ne acuzăm pe noi, pe ceilalţi, de diverse acţiuni şi fapte care dacă altfel se făceau, noi mult mai bine am fi fost. Câtă energie, cât consum... Cu ce rezultat? Dacă micile istorii din viaţa noastră nu sunt nişte lecţii cu concluzii realiste, care să ne determine să reacţionăm prompt atunci când alte istorii ne dau târcoale, la ce ne-au folosit? Haideţi ca Anul Nou să înceapă azi, acum. Suntem deja rezultatul trecutului nostru. Viitorul poate fi o Fata Morgana. Tot ceea ce avem este azi. Acum. Azi sunt cea mai frumoasă femeie din lume. Cea mai bună. Cea mai tandră. Cea mai energică. Cea care iubeşte mai mult ca oricând. Cea care doreşte binele. Cea care vede dincolo de aparenţe. Spuneţi-vă toate aceste lucruri azi. Priviţi-vă în oglindă şi căutaţi să vedeţi frumosul şi binele din voi. Ele sunt cartea de vizită a chipului şi sufletului vostru. Dăruiţi tuturor un zâmbet, un gând bun, o vorbă cu har. Azi. Acum. Acesta este Anul Nou!

Otilia Ostroţki

Director general TONICA GROUP