Share
31 Mar 2019 - 14:00

1. Penala Kovesi sub control judiciar. Dar fără cătușe
2. Iohannis la capătul rabdarii: "Așa nu se mai poate!"
3. #și eu - primul protest în interes național
4. Iohannis intră în conflict deschis cu biserica noastră din cauza referendumului
5. Doctorul HC Timmermans ne mai pune odată diagnosticul
6. Turneul americano-israelian al Vioricăi Dancilă
7. Finantele publică proiectul -exploziv- al Fondului Suveran
8. CCR respinge sesizarea prezidențială pe Buget
9. Dragnea iese la bătaie: Lenesul de la Cotroceni
10. Viziunea pesimistă a raportului de țară - atacată de Teodorovici în  bârlogul reprezentanței


1. Penala Kovesi sub control judiciar. Dar fără cătușe

Show mare la Secția de poliție 
 La Secția 18 poliție unde semnează pentru control judiciar cu tot cu limuzina și bodyguarzi de la SPP, ea s-a destăinuit presei cum că cei care o anchetează (Adina Florea) vor să-i închidă gura.

2. Iohannis la capătul răbdării: "Așa nu se mai poate!"

Iohannis a răbufnit la televizor:  „Așa nu se mai poate! Voi convoca referendum!”
 Doar că n-a reușit să scoată de la sfătuitorii săi o idee referitoare la întrebarea care să se pună electoratului pentru a obține răspunsul dorit. Iar „Nu e așa că nu mai vreți PSD-ul și pe Dragnea?” nu se potrivea cu tiparele legale. Cu acest prilej președintele a emis cel mai golănesc (este termenul său favorit) discurs politic de până acum, asemănător unei declarații de război pe maidan.

3. #și eu - primul protest în interes național

 Ideea unui antreprenor moldovean a prins și s-a transformat într-un protest amplu.
  La au aderat pe lângă cetățeni de bună credință și o serie de politicieni interesați.  Pentru cei sătui de proteste în sprijinul libertății procurorilor de a comite ce abuzuri doresc, este o prima ocazie de a manifesta pentru ceva concret înscris în aria interesului național. Că a aderat chiar Orban, este cu atât mai important cu cât el a fost unul dintre miniștrii Transporturilor în mandatele cărora nu sa făcut nici un metru de autostradă. Reacția ofuscată a lui Dragnea care s-a simțit vizat probabil, a fost excesivă.

4. Iohannis intră în conflict deschis cu biserica noastră din cauza referendumului

Președintele, se pare că şi-a mai făcut rost de un "susţinător" pentru campania electorală.
Declarații cel puțin imprudente, dacă nu chiar impertinente, în legătură cu referendumul pentru familia tradițională, făcute de Iohannis, stârnesc o furtună în BOR, ai cărei înalți reprezentanți îl obraznicesc pur și simplu pe președintele evanghelist,  iubitor de minorități sexuale.

5. Doctorul HC Timmermans ne mai pune odată diagnosticul

S-a făcut că n-a auzit de protocoale și de abuzurile Codruței. 

Timmermans, vicepreședinte al Comisiei Europene și un critic constant al României, a fost invitat și făcut Doctor Honoris Causa al SNSPA - un fel de „Ștefan Gheorghiu” democrat. 

Timmermans, care se vrea viitor președinte al Comisiei, funcție pentru care nu prea are șanse, i-a presat pe europarlamentarii români să îl voteze, iar odată ajuns la București a luat-o la bețe pe Dăncilă pe motiv că n-a auzit să se fi întâmplat nimic cu legile Justiției după ultimul raport de țară.


6. Turneul americano-israelian al Vioricăi Dancilă

Cu o invitație de participare la o conferință a unei organizații evreiești. 

Dar odată ajunsă pe sol american șefa Guvernului român a intrat întrun veritabil festival americano-israelian cu participări și întâlniri la cel mai înalt nivel de care nu a mai avut parte nici un alt demnitar român, poate cu excepția lui Ceaușescu. 

Ea s-a aflat pe aceeași lungime de undă cu Trump anunțâd în aplauze și ovații „hotărârea mea și a Guvernului meu” de a muta ambasada la Ierusalim.


7. Finantele publică proiectul - exploziv - al Fondului Suveran

28 de companii vor face parte din Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).
​​​​​​ Participaţiile statului la aceste companii , printre care: OMV Petrom, Romgaz, Hidroelectrica, Electrica sau Imprimeria SA vor intra în Fondul Suveran

8. CCR respinge sesizarea prezidențială pe Buget

Lovitură de teatru:
Curtea Constituțională a decis că bugetul Guvernului este constituțional, spre stupefacția președintelui care era convins (de către consilierii săi) de contrariu.
Supărat pe judecătorii Curții, Iohannis și-a trimis un consilier care să avertizeze nația că din bugetul adoptat de guvern nu se va putea să se plătească pensiile. Sâc!

9. Dragnea iese la bătaie: Lenesul de la Cotroceni

 
„Ieri, președintele care se îneacă, am constat azi că îi e lene să și vorbească  a semnat bugetul României”, a spus caustic Liviu Dragnea, punctând că dacă ar fi semnat mai repede „milioane de copii ar fi beneficiat de alocații mai mari de la 1 martie”, iar primarii ar fi putut începe să lucreze pe proiectele finanțate prin bugetul de stat.
Dragnea a repetat sintagma „leneșul de la Cotroceni”.

10. Viziunea pesimistă a raportului de țară - atacată de Teodorovici în  bârlogul reprezentanței

Raportul de tara al Comisiei Europene critica masurile Guvernului, inclusiv regresele din lupta anticoruptie.
Ministrul Teodorovici a atacat „viziunea pesimistă” pe care o oferă raportul, acuzând-o pe Corina Crețu că profită de ocazie pentru a-i face campanie lui Ponta, pe a cărui listă candidează la europarlamentare.

 


 

Format: